Skip to main content

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ισραηλινός πρόεδρος

Με την κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη ξεκίνησε η επίσημη επίσκεψη του προέδρου του Ισραήλ Ρούβεν Ρίβλιν στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια ο κ. Ριβλίν μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Πριν από την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι των δύο χωρών και ακολούθως ο Ισραηλινός πρόεδρος εισήλθε στο κτήριο.

Ο κ. Ρίβλιν, στη συνέχεια, θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ αμέσως μετά θα μεταβεί στην ισραηλινή πρεσβεία όπου θα βραβευτούν προσωπικότητες που συνέβαλαν στην εμπέδωση της ελληνο-ισραηλινής φιλίας. Τα βραβεία θα αποδοθούν στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στον προπονητή Παναγιώτη Γιαννάκη, στον μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο, καθώς και στον αείμνηστο επίτιμο πρόεδρο της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (το βραβείο του οποίου θα παραλάβει ο γιός του, πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης).

Αύριο, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του Ισραήλ θα παραστούν στην τελετή τοποθέτησης του θεμελίου λίθου στον χώρο ανέγερσης του Μουσείου για το Ολοκαύτωμα στη Θεσσαλονίκη.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σημειώνεται πως λόγω της επίσκεψης του προέδρου του Ισραήλ εφαρμόζονται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου στο κέντρο της Αθήνας και στην ευρύτερη περιοχή της πόλης.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται σταδιακά, ενώ θα ισχύσουν έως και το απόγευμα της Τετάρτης (31 Ιανουαρίου).

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ