Skip to main content

Κύπελλο Ελλάδας: Μεγαλειώδης πρόκριση για Απόλλωνα Σμύρνης, 4-1 στη Λιβαδειά

Εκπληκτική πρόκριση για τον Απόλλωνα Σμύρνης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, με θρίαμβο στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας επί του Λεβαδειακού.

Με τον πρώτο αγώνα ισόπαλο 1-1 στη Ριζούπολη, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» θριάμβευσε στη Λιβαδειά με 4-1 και κατάκτησε πανηγυρικά την είσοδό της στις καλύτερες οκτώ ομάδες της φετινής διοργάνωσης.

Ο αγώνας πήρε άσχημη τροπή για τους γηπεδούχους από νωρίς., καθώς στο 17ο λεπτό ο Χατζής άνοιξε το σκορ. Στο επόμενο λεπτό ο Μάντζιος ισοφάρισε το παιχνίδι αλλά και το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, όμως στο 19΄ ο Απόλλωνας ξαναπήρε προβάδισμα στο σκορ με κεφαλιά του Κοτσώνη στο 19΄, με το τρίτο γκολ στο παιχνίδι σε ισάριθμα λεπτά!

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ουσιαστικοί και επικίνδυνοι, έχοντας πια και την ψυχολογία με το μέρος τους. Στο 54΄ ο Ανγκούλο «σημάδεψε» το δοκάρι του Στρατηλάτη, αλλά τρία λεπτά αργότερα ο Άρσιτς δεν λάθεψε από κοντά, μετά τη σέντρα του Λίτση.

Η τραγωδία για τον Λεβαδειακό είχε και συνέχεια, καθώς στο 70΄ ο Μάντζιος αποβλήθηκε με (απευθείας) κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Κοτσώνη, ολοκληρώθηκε δε στο 89΄ όταν ο Ανγκούλο με συρτό σουτ διαμόρφωσε το τελικό σουτ.