Skip to main content

Ολυμπιακός: Από τον Ντοναρούμα στον Λοντίγκιν

Ο Αντόνιο Ντοναρούμα βρέθηκε «προ των πυλών» του Ολυμπιακού, ωστόσο, ο «εκλεκτός» της διοίκησης για να πλαισιώσει τον Ζοζέ Σα, είναι ο Γιούρι Λοντίγκιν.

Ο 28χρονος γκολκίπερ της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά το πέρασμά από την Ξάνθη, αυτή την φορά για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Μετά την τροπή που πήρε η υπόθεση του Ανδρέα Γιαννιώτη οι Πειραιώτες αναζητούσαν έναν γκολκίπερ για να αποτελέσει τη δεύτερη επιλογή κάτω από τα δοκάρια της ομάδας. Η περίπτωση του Αντόνιο Ντοναρούμα εξετάστηκε περισσότερο από τους υπόλοιπους που προτάθηκαν, ο Ιταλός βρέθηκε μία ανάσα από το να υπογράψει, αλλά τελικά προκρίθηκε η λύση Λοντίγκιν.

Ο 28χρονος πορτιέρε της Ζενίτ  επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 5.5 χρόνια. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες Ξάνθης, απ΄ όπου προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. Εκεί έμεινε μέχρι το 2013, μεσολαβούντος ενός δανεισμού στον Εορδαϊκό.

Την τρέχουσα σεζόν ο Λοντίγκιν δεν αγωνίστηκε με τη φανέλα της Ζενίτ στο ρωσικό πρωτάθλημα, ενώ υπερασπίστηκε την εστία της στην εκτός έδρας ήττα από την Ντινάμο στο Μινσκ για τα προκριματικά του Europa League. Το τελευταίο διάστημα βρισκόταν στην Ξάνθη κι έκανε προπονήσεις με την ομάδα της πόλης.