Skip to main content

Γλίτωσε τα χειρότερα η Νέα Υόρκη – Την «προσπέρασε» η χιονοθύελλα

Η Πόλη της Νέας Υόρκης γλίτωσε «τα χειρότερα» σε ό,τι αφορά τη χιονοθύελλα η οποία έπληξε νωρίς το πρωί της Τρίτης τα βορειοανατολικά των ΗΠΑ, με τις προειδοποιήσεις ότι πιθανόν να επρόκειτο για μία από τις χειρότερες θύελλες στην ιστορία της πόλης να μην γίνεται – προς το παρόν – πραγματικότητα.

Οι οδηγοί είχαν διαταχθεί να μην κυκλοφορούν στους δρόμους, το μετρό και γενικά ο σιδηρόδρομος είχε σταματήσει τη λειτουργία του, ενώ γέφυρες και στοές έκλεισαν επίσης.

Η πόλη έχει αρχίσει ήδη να επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς, ενώ αίρονται σταδιακά οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε στις 7:30 το πρωί τοπική ώρα την άρση των περισσότερων περιορισμών.

Μετρό και προαστιακός σιδηρόδρομος αναμένεται να συνεχίσουν τη λειτουργία τους από τις 9 το πρωί (τοπική ώρα).

Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο τόνισε στο δίκτυο CNN ότι η απόφαση η πόλη «να κατεβάσει ρολά» ήταν σωστή, μολονότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις δεν δικαιώθηκαν.

Στο Νιού Τζέρσεϊ, ο κυβερνήτης Κρις Κρίστι ήρε επίσης τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, σημειώνοντας ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί πλήρως μέχρι το απόγευμα.

«Θα δούμε χιόνι να πέφτει τις επόμενες ώρες», σημείωσε ο μετεωρολόγος Τζιμ Χάγιες. «Το βαρύ χιόνι θα πέσει στο κεντρικό Λονγκ Άιλαντ και στο Κονέκτικατ, ανατολικότερα», κατέληξε.