Skip to main content

Συνεργασία Watt+Volt – ΕΜΤ στη Βουλγαρία

Την εξαγορά του 50% της εταιρείας CE Group, θυγατρικής της Energy Management Team (EMT) Bulgaria, μέσω της Watt+Volt Bulgaria, καθώς και την μετονομασία της σε Watt+Volt EMT, ανακοίνωσε η Watt+Volt Α.Ε.

Η Watt+Volt EMT κατέχει άδεια εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για τη δραστηριοποίησή της στην αγορά ενέργειας της Βουλγαρίας καθώς και άδεια balancing ενεργειακού προφίλ τελικών καταναλωτών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με την κίνηση αυτή, η Watt+Volt ενώνει τις δυνάμεις της με την ΕΜΤ, συμμετέχοντας από κοινού με 50% έκαστη στη μετοχική σύνθεση της Watt+Volt EMT, αποκτώντας πλέον απευθείας πρόσβαση σε χαμηλού κόστους  παραγωγή ενέργειας καθώς και παρουσία στα γειτονικά χρηματιστήρια ενέργειας όπως αυτό της Ρουμανίας (OPCOM) και της Ουγγαρίας (HUPX).

Το νέο αυτό σχήμα στοχεύει και στην αξιοποίηση της τεχνογνωσίας της Watt+Volt Α.Ε. όσον αφορά την λιανική αγορά και τις καινοτόμες υπηρεσίες που προσφέρει στον Έλληνα καταναλωτή και στην εσωτερική αγορά της Βουλγαρίας.

Σημειώνεται πως η εταιρεία ΕΜΤ εκπροσωπεί ήδη χαρτοφυλάκιο μεγάλων πελατών άνω των 130 MW στη γειτονική χώρα και ουσιαστικά ελέγχει το 12% της ελεύθερης αγοράς της Βουλγαρίας.