Skip to main content

Podemos: Σήμερα γεννήθηκε η ελπίδα

Την εκτίμηση ότι η νίκη του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ θα επιτρέψει στην Ελλάδα να απελευθερωθεί από την πολιτική λιτότητας εξέφρασε ο ηγέτης του ισπανικού κόμματος Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας, προβλέποντας ότι «το 2015 θα είναι η χρονιά της αλλαγής».

«Οι Έλληνες θα αποκτήσουν έναν αληθινό Έλληνα πρόεδρο (σ.σ. της κυβέρνησης), όχι πλέον έναν εκπρόσωπο της (Γερμανίδας καγκελαρίου) Άγκελα Μέρκελ, ο οποίος θα σκέφτεται πρώτα απ’ όλα τα συμφέροντα της δικής του χώρας και αυτά του δικού του λαού», ανέφερε ο Ιγκλέσιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sexta.

«Θα εργαστούμε για να στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επίσης θα εργαστούμε στην Ισπανία, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το γεγονός ότι πρόκειται για μια χώρα με μια οικονομική και πολιτική πραγματικότητα πολύ διαφορετική», πρόσθεσε ο Ιγκλέσιας, ο οποίος είχε επισκεφθεί την Αθήνα την Πέμπτη για να συμμετάσχει στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Ιγκλέσιας εξήγησε ότι η Ισπανία, η οικονομία της οποίας είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη, είναι συγκριτικά σε καλύτερη θέση σε σχέση με την Ελλάδα και επισήμανε ότι η Μαδρίτη δεν βρίσκεται σε μια κατάσταση που να σημαίνει πως μπορεί να «δέχεται απειλές από τη Μπούντεσμπανκ», την κεντρική τράπεζα της Γερμανίας.

«Σήμερα γεννήθηκε η ελπίδα, αλλά με υπευθυνότητα και με σοβαρότητα και χωρίς καμιά ευφορία», συνέχισε. «Μας περιμένει μια πολύ δύσκολη χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δεχθούμε πολλές επιθέσεις», αλλά ενδέχεται «σε μερικούς μήνες να μπορέσουμε να γιορτάσουμε τη νίκη του Ποδέμος στις βουλευτικές εκλογές», οι οποίες πρόκειται να διεξαχθούν στην Ισπανία τον Νοέμβριο, κατέληξε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο