Skip to main content

Τένις: Ο Ναδάλ συμπλήρωσε την οκτάδα στο Australian Open

Ο Ράφαελ Ναδάλ είναι ο όγδοος και τελευταίος τενίστας που εξασφάλισε συμμετοχή στα προημιτελικά του απλού Ανδρών στο Australian Open, που φιλοξενείται στη Μελβούρνη.

Ο πρώην κάτοχος της πρώτης θέσης στην παγκόσμια κατάταξη, νικητής της διοργάνωσης το 2009 και νυν νούμερο 9 στον κόσμο, απέκλεισε με 3-1 τον Γάλλο Γκαέλ Μονφίς (6-3, 6-3, 4-6, 6-4).

Μπροστά του έχει τώρα το εμπόδιο του Καναδού Μίλος Ράονιτς, που κατέχει την τρίτη θέση στην κατάταξη της ATP, ενώ τα υπόλοιπα ζεύγη συνθέτουν οι, Μίσα Ζβέρεφ (Γερμανία) – Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία), Στάνισλας Βαβρίνκα (Ελβετία) – Ζο Βιλφρίντ Τσονγκά (Γαλλία) και Νταβίντ Γκοφάν (Βέλγιο) – Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Βουλγαρία).

Μετά τον πρόωρο αποκλεισμό των δύο κορυφαίων αθλητών του πλανήτη, Άντι Μάρεϊ και Νόβακ Τζόκοβιτς, το τουρνουά είναι πια «ανοιχτό» σε κάθε πρόβλεψη και ενδεχόμενο, αφού από την κορυφαία εξάδα συνεχίζουν μόνο ο Ράονιτς (3) και Βαβρίνκα (4).

Οι πιο… ρομαντικοί ονειρεύονται μάλιστα έναν τελικό από τα «παλιά», αφού οι Φέντερερ και Ναδάλ δεν θα συναντηθούν στα ημιτελικά, εφόσον προκριθούν.

Στον τελικό της Rod Laver Arena οι δυο τους βρέθηκαν μόνο το 2009, όταν ο Ναδάλ κατάκτησε για πρώτη και μοναδική ως τώρα φορά τον τίτλο στη Μελβούρνη, σε αντίθεση με τον πολυνίκη Ελβετό που κατάκτησε το τρόπαιο το 2004, 2006, 2007 και 2010.