Skip to main content

Ο Προμηθέας σόκαρε την ΑΕΚ

Ένας εξαιρετικός και καλά διαβασμένος Προμηθέας Πατρών έφυγε νικητής από το κλειστό γήπεδο του Ολυμπιακού Σταδίου απέναντι στην ΑΕΚ, σε εξ αναβολής συνάντηση της 4ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών.

Η αχαϊκή ομάδα επιβλήθηκε με 82-75 της Ένωσης, την οποία υποχρέωσε στην πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα, κι ενώ από το 17΄ έπαιζε χωρίς τον Δημήτρη Αγραβάνη, που αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές για έντονη διαμαρτυρία στους διαιτητές.

Ο Προμηθέας, που έφτασε στις έξι νίκες σε εννέα αγώνες, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις απουσίες της γηπεδούχου (Κατσίβελης, Γιάνκοβιτς, Ζήσης, Ρογκαβόπουλος) και στηρίχτηκε στον επιθετικό οίστρο των αδελφών Γκραντ, Τζέριαν (18π.) και Τζεράι (15π.).

Το συγκρότημα της Πελοποννήσου έκανε την «έκρηξή» του στην τρίτη περίοδο, όταν με επιμέρους σκορ 31-19 πήρε διψήφια διαφορά στο 30΄ (63-53), την οποία διατήρησε ως το τέλος.

Από την ΑΕΚ, που έχασε την ευκαιρία να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας (ρεκόρ 7-3), ξεχώρισαν οι Μορέιρα (18π., 8ρ.), Κίνγκσλεϊ (14π., 8ρ.), Γκίκας (15π.) και Ματσιούλις (13π., 10ρ.).