Κορεατική κρίση

STREAM
Ενεργό:2701ημέρες| Ενημερώσεις:686

Νέα προειδοποίηση Μάτις στη Β. Κορέα

17/08/2017 - 23:30

Νέα προειδοποίηση στην Πιονγιάνγκ απηύθυνε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις, σημειώνοντας ότι η Βόρεια Κορέα θα βρεθεί αντιμέτωπη με «βαριές στρατιωτικές συνέπειες» αν εμπλακεί σε εχθροπραξίες με την Ουάσιγκτον ή συμμάχους της.

Συνεχής κάλυψη
15/08/2017 - 18:58VIDEO

Η Σεούλ θα εμποδίσει με κάθε μέσο ένα πόλεμο στην Κορεατική Χερσόνησο, διαμήνυσε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό πως η Πιονγιάνγκ θα καθυστερήσει την απόφαση για εκτόξευση πυραύλων προς την Γκουάμ. Παρά τις θεμελιώδεις διαφωνίες τους, Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες υπέγραψαν συμφωνία για τη σύσταση μηχανισμού στρατιωτικού διαλόγου ανάμεσα στις δύο χώρες. Λίγο μετά, το Πεκίνο επανέλαβε ότι πρέπει να σταματήσει η πολεμική ρητορική όλων των εμπλεκόμενων.

EURONEWS
07/08/2017 - 11:12VIDEO

Τη στενότερη συνεργασία στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας, μετά και την ομόφωνη απόφαση του Σ.Α του ΟΗΕ για την επιβολή νέων κυρώσεων, αποφάσισαν ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ και ο Νοτιοκορεάτης ομολογός του Μουν Τζάε-ιν. Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν συμφωνήθηκε να αντιμετωπιστεί με ειρηνικά μέσα η βορειοκορεατική πρόκληση με τις αλλεπάλληλες πυραυλικές δοκιμές.

EURONEWS
Φόρτωση...