Η οικονομία σε κρίση

STREAM
Ενεργό:1769ημέρες| Ενημερώσεις:19090

ΔΗΜΑΡ: Διαψεύσθηκαν οι προσδοκίες που καλλιέργησε η κυβέρνηση

23/09/2014 - 18:18

Για διάψευση των προσδοκιών που καλλιέργησε η κυβέρνηση κάνει λόγο η ΔΗΜΑΡ σχολιάζοντας τα  αποτελέσματα της συνάντησης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

 

 
 
Συνεχής κάλυψη...
23/09/2014 - 17:08VIDEO

Την ικανοποίηση της Γερμανίας για την εξέλιξη του προγράμματος ανάκαμψης της Ελλάδας, διατύπωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν από κοινού με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Βερολίνο.«Διαπιστώνουμε πολύ θετικές προόδους στην Ελλάδα και είμαστε σίγουροι ότι τα επόμενα βήματα θα ολοκληρωθούν σύντομα. Είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα ανακάμψει η οικονομία της χώρας» είπε η κ. Μέρκελ και πρόσθεσε: «Ειδικά για τους ανθρώπους στην Ελλάδα, ξέρω πόσο δύσκολοι είναι οι καιροί, τα πρώτα δείγματα επιτυχίας γίνονται πλέον ορατά και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε περαιτέρω τη χώρα».Οι αγορές εμπιστεύονται την ελληνική οικονομία, τόνισε από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Η Ελλάδα πέτυχε να βγει από την ύφεση μετά από έξι χρόνια, στο τρίτο τρίμηνο του 2014» είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως η Ελλάδα πέτυχε σειρά δύσκολων στόχων σε συντομότερο διάστημα απ΄ότι προβλεπόταν. Αναφέρθηκε στο πρωτογενές πλεόνασμα και στην έξοδο στις αγορές, όπως και στις θετικές αποδόσεις των ομολόγων. Επισήμανε δε ότι η Ελλάδα αναδεικνύεται σε συντελεστή ενεργειακής ασφάλειας.«Ο έλεγχος του χρέους είναι δεδομένος. Η Ελλάδα θα προτείνει σύντομα ένα δικό της πλαίσιο μεταρρυθμίσεων και τα επόμενα χρόνια, μετά το μνημόνιο» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

AMNAwebTV
23/09/2014 - 15:37VIDEO

Θετικά μηνύματα έρχονται από την Ελλάδα και πολύ σύντομα θα υπάρξει θετική ανάπτυξη, εκτίμησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. Στις δηλώσεις της μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η κ. Μέρκελ στάθηκε ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού αναφέροντας ότι υπήρξαν πολύ θετικά μηνύματα.Έχουν να γίνουν ακόμη πολλά, όμως όσα επιτεύχθηκαν, δείχνουν ότι η Ελλάδα αφήνει την κρίση πίσω της, οι κίνδυνοι που είχαν δημιουργηθεί για την παραμονή στο ευρώ μοιάζουν σήμερα πολύ μακρινοί, τόνισε από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός στις κοινές δηλώσεις. Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε πως η χώρα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο στήριξης, ενώ σημείωσε πως έχει ανάγκη ανακουφίσεων στο επίπεδο των φοροελαφρύνσεων.

ΝΕΡΙΤ
23/09/2014 - 15:32ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Θετικά μηνύματα έρχονται από την Ελλάδα και πολύ σύντομα θα υπάρξει θετική ανάπτυξη, εκτίμησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. Στις δηλώσεις της μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η κ. Μέρκελ στάθηκε ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού αναφέροντας ότι υπήρξαν πολύ θετικά μηνύματα.

REUTERS
Φόρτωση...