Skip to main content

Jean Paul Gaultier: Επίδειξη μόδας με αναφορές στην Ελλάδα και τον πολιτισμό της

Μια λαμπερή βραδιά πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 28 Νοεμβρίου, με μεγάλη επιτυχία στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού.

Πρόκειται για την επίδειξη μόδας του κορυφαίου Γάλλου σχεδιαστή Jean Paul Gaultier, ο οποίος επέλεξε το Μουσείο Μπενάκη για να παρουσιάσει τις δημιουργίες του με αναφορές στην Ελλάδα και τον πολιτισμό της, ενώ παράλληλα ζήτησε η όλη εκδήλωση να έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος.

Ανταποκρινόμενο στη γενναιόδωρη προσφορά του Gaultier, για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Μουσείο Μπενάκη  φιλοξένησε στις αίθουσές του μια τέτοια εκδήλωση – αφιέρωμα στο έργο του πρωτοποριακού σχεδιαστή.

Με την καλλιτεχνική υπογραφή του ίδιου του δημιουργού, στις αίθουσες του πρώτου ορόφου του νεοκλασικού κτηρίου της οδού Κουμπάρη, και σε διάλογο με τις αυθεντικές συλλογές και φορεσιές, παρέλασαν εβδομήντα διαφορετικές εμφανίσεις που κάποιες θύμιζαν έντονα Ελλάδα, στη συνέχεια παρουσιάστηκαν μοντέλα που αντανακλούν τη μοναδική ιδιοφυία του Gaultier με επιρροές από το Παρίσι, ενώ τέλος το σόου  έκλεισε με τον «κορσέ», έργο – υπογραφή του σχεδιαστή.

Ο διάσημος σχεδιαστής τίμησε το Μουσείο Μπενάκη ως μία σταθερή πηγή έμπνευσης για τις συλλογές του, μεταφράζοντας με τον μοναδικό του τρόπο την «ελληνικότητα» από την αρχαιότητα έως το παραδοσιακό χθες.

Στην επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλαν πάνω από εκατόν πενήντα επαγγελματίες – εθελοντές στο backstage του ντεφιλέ. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με δείπνο προς τιμή του σχεδιαστή και με την παρουσία όλων των υποστηρικτών αυτής της πρωτοβουλίας.

naftemporiki.gr