Skip to main content

Champions League: Ήττα στις λεπτομέρειες για τον Αρη στην Τουρκία

Την ευκαιρία να πανηγυρίσει από σήμερα την πρόκρισή του στους «16» του Champions League της FIBA έχασε ο Άρης μετά την ήττα του με 94-95 από την Μπάνβιτ στην Τουρκία.

Το παιχνίδι κρίθηκε στη διαδικασία της παράτασης, με τους Θεσσαλονικείς να «επιστρέφουν» από το -8 που έχαναν περίπου 1 λεπτό πριν το τέλος του επιπλέον πεντάλεπτου, αλλά με σουτ buzzer beater του Όρελικ οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν τη νίκη.

Η φάση που σημάδεψε το ματς, πάντως, σημειώθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας, όταν οι διαιτητές δεν υπέδειξαν φάουλ στον Τσαϊρέλη, με αποτέλεσμα να φτάσει η μπάλα στον Όρελικ που  ισοφάρισε (80-80), ενώ κέρδισε και φάουλ. Αστόχησε, όμως, στη βολή με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στην παράταση.

Εκεί όπου η Μπάνβιτ έδειχνε ότι θα είχε εύκολο έργο μετά το 93-85 που προηγήθηκε 50΄΄΄πριν το τέλος. Η ελληνική ομάδα με σερί 9-0 προηγήθηκε 94-93, αλλά ο Όρελικ αποδείχθηκε και πάλι ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής.

Ο Ουίλ Κάμινγκς τα έδωσε όλα για τον Άρη και με 19 πόντους (6 ασίστ και 4 ριμπάουντ) ήταν αυτός που τον οδήγησε στην ανατροπή πριν από το δραματικό φινάλε. Από κοντά και ο Ντραγκίτσεβιτς (20π.), του οποίου το τρελό τρίποντο έβαλε μπροστά τους «κιτρινόμαυρους» λίγο πριν από το τέλος.