Skip to main content

Γερμανία: Κάθειρξη 8,5 ετών σε αιτούντα άσυλο για τη δολοφονία 15χρονης

Σε κάθειρξη 8,5 ετών καταδικάστηκε από γερμανικό δικαστήριο ένας αιτών άσυλο για τον φόνο μιας έφηβης τον περσινό Δεκέμβριο στην πόλη Κάντελ.

Ο νεαρός, ο οποίος είχε δηλώσει ότι κατάγεται από το Αφγανιστάν, κάτι που δεν έχει μπορέσει να επιβεβαιωθεί, κινδύνευε να καταδικαστεί σε κάθειρξη έως και 15 ετών.

Λίγες λεπτομέριες έχουν γίνει γνωστές για τη δίκη, που διεξήχθη σε δικαστήριο της πόλης Λάνταου κεκλεισμένων των θυρών. Ο κατηγορούμενος δικάστηκε ως ανήλικος καθώς ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ήταν 15 ετών την εποχή του συμβάντος, αν και βάσει αναλύσεων των ειδικών φαίνεται ότι ήταν μεταξύ 17 και 20 ετών.

Ο Αμπντούλ Ντ. κατηγορείτο ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 15χρονη πρώην φίλη του στις 27 Δεκεμβρίου 2017 στην πόλη Κάντελ στη νοτιοδυτική Γερμανία.

Λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τον φόνο της, το θύμα, η Μία, είχε καταγγείλει στην αστυνομία ότι ο φίλος της την κακοποιούσε, την εκφόβιζε και παραβίαζε τα προσωπικά της δικαιώματα.

Ο ίδιος παραδέχθηκε την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη στη διάρκεια της δίκης. Η κατηγορούσα αρχή εκτίμησε ότι ο νεαρός, που έφτασε στη Γερμανία μόνος από το Αφγανιστάν, διέπραξε το έγκλημα από «ζήλεια» αφού η έφηβη τον χώρισε.

Η ακροδεξιά στη Γερμανία εκμεταλλεύθηκε την ανθρωποκτονία για να καταγγείλει την εγκληματικότητα των μεταναστών και τη μεταναστευτική πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ διοργανώνοντας κινητοποιήσεις. Η υπόθεση της δολοφονίας της 15χρονης επανέφερε παράλληλα στο προσκήνιο τη συζήτηση για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται οι μετανάστες που διαπράττουν εγκλήματα, κυρίως όσοι δίνουν ψευδείς πληροφορίες στις αιτήσεις τους για την παροχή ασύλου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, DPA