Skip to main content

Εκκρεμεί στο ΣτΕ προσφυγή σχετικά με τον διαγωνισμό της υποθαλάσσιας σήραγγας Πέραμα – Σαλαμίνα

Σε εκκρεμότητα παραμένει η εκδίκαση ενώπιον του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας προσφυγή αποστράτων αξιωματικών και Σαλαμινίων (Ε1517/2016) σε σχέση με την συνέχιση του διαγωνισμού του έργου της υποθαλάσσιας σήραγγας από το Πέραμα μέχρι τoν ανισόπεδο κόμβο Παλουκίων στη Σαλαμίνα.

Το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την Τρίτη με την υπ’ αριθμ. 222/2018 απόφασή του ως αβάσιμούς όλους τους ισχυρισμού του Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας «ΠΕΡΙΒΟΣ».

Διάβασα σημερινό σας δημοσίευμα για έκδοση Αποφ. 222/2018 Στε σε σχέση με την απόρριψη προσφυγής για περιβαλλοντικούς λόγους της ΠΕΡΙΒΟΣ κατά της Ζεύξης με υποθαλάσσια και υπέργεια γέφυρα.

Όπως αναφέρει ο χειριζόμενος την υπόθεση της προσφυγής που εκκρεμεί,  δικηγόρος Κώστας Μιχαηλίδης, «η προσφυγή αφορά στα μείζονα ζητήματα που παρίστανται σε σχέση με το προς εκτέλεση έργο και είναι α. Η κατάργηση του ναυστάθμου της Σαλαμίνας προκειμένου να λειτουργήσει το εν λόγω έργο, όπου θα καταργηθεί το Κέντρο Αποφάσεων του Πολεμικού Ναυτικού και β. η διέλευση του υποθαλάσσιου άξονα και πλήρης κάλυψη του πεδίου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η αρχαιολογική υποθαλάσσια έρευνα που αφορά στην ανέλκυση και διάσωση των ελληνικών και περσικών πλοίων που κείνται στο σημείο της ναυμαχίας».