Skip to main content

Πρόεδρος Επιχειρηματιών Γυναικών: Από το ’84 οι καταγγελίες για τον καθηγητή Γεωλογίας. Πάνω από 100

Τις καταγγελίες πρώην φοιτήτριας Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που αποκάλυψε ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή του Πανεπιστημίου επιβεβαιώνει η πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ) Λίνα Σαλταμπάση, απόφοιτη και η ίδια του εν λόγω τμήματος που φοίτησε και η καταγγέλλουσα.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω τις καταγγελίες. είπε μιλώνταας στην ΕΡΤ.  Έχω ιδία γνώση και θα την καταθέσω όταν με καλέσει ο Εισαγγελέας και ελπίζω ότι θα ενδυναμώσουμε άλλες φοιτήτριες, από το δικό μας τμήμα, αλλά και από άλλα τμήματα να μην διστάσουν εάν υπάρχει δεδομένο περιστατικό. Δεν θέλουμε ένα κίνημα εκδίκησης, αλλά όταν για τον συγκεκριμένο άνθρωπο υπάρχουν εδώ και 30 χρόνια, πάνω 100 καταγγέλλουσες. Μιλάμε για ένα κίνημα ηθικής αποκατάστασης και δικαιοσύνης» είπε ενώ όπως κατήγγειλε και η ίδια είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον συγκεκριμένο καθηγητή, όταν ήταν φοιτήτρια.

Η ίδια είπε ότι βρήκε τοίχο όταν προσπάθησε να καταγγείλει τέτοια περιστατικά και πως οι αποκαλύψεις είναι από το 1984. «Ενημέρωσα όλους τους καθηγητές μου που είχα σχέση, βρήκα από αδιαφορία έως «έλα τώρα άστο, μην το πολυσυζητάμε». Επιτέλους σπάει ένα απόστημα, είπε.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, στο επίκεντρο βρίσκονται καταγγελίες για τον καθηγητή στο Γεωλογικό, όπως και για πρώην καθηγητή του τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας, για τον οποίο 10 καταγγελίες ήρθαν στο φως προκειμένου να κινηθεί η ποινική διαδικασία, ενώ στις υποθέσεις θα περιληφθεί και η αναφορά του Πρυτανη του ΑΠΘ.

Όπoυ υπάρχει σχέση εξουσίας παντού μπορεί να υπάρχουν κρούσματα, αυτό που έχει σημασία είναι το δίχτυ προστασίας και η απόδοση δικαιοσύνης, είπε ο πρύτανης του ΑΠΘ Ν. Παπαϊωάννου μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο κ. Παπαϊωάννου πρότεινε για περιστατικά τέτοιου είδους να μην υπάρχει παραγραφή.