Skip to main content

Τσίπρας – Μοσκοβισί: Να εργαστούν όλοι για την έξοδο από το πρόγραμμα

Την ανάγκη να εργαστούν όλοι από κοινού για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο επισήμαναν κατά τη συνάντησή τους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί. Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 8 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε η ικανοποίηση για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης εγκαίρως. Επισημάνθηκε ότι η Ελλάδα έχει περάσει σε μία νέα φάση εμπέδωσης της εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας, που εκφάζεται και στις τιμές των ελληνικών ομολόγων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κύριοι στόχοι είναι η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα του ευρωπαϊκού εξαμήνου (european semester) την άνοιξη (σ.σ. πρόκειται για την πάγια διαδικασία εξαμηνιαίων ελέγχων, στους οποίους υπόκεινται όλες οι χώρες της Ε.Ε., ενώ όσες υπόκεινται σε πρόγραμμα, έχουν πρόσθετες υποχρεώσεις), επίσης να ολοκληρωθεί η συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους και να καθοριστούν τα τελευταία βήματα πριν την έξοδο της χώρας στις αγορές και, τέλος, να ολοκληρωθεί η επεξεργασία της εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής.