Skip to main content

ΙΛΥΔΑ Α.Ε. - Αποφάσεις αναφορικά με το Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η Εταιρεία με την επωνυμία «ΙΛΥΔΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» και τον διακριτικό τίτλο «ΙΛΥΔΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.» (εφεξής «Εταιρεία»), γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τα άρθρα 4.1.3.1 και 4.1.3.5 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύει σύμφωνα με την από 195/01.08.2023 απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής (Δ.Ε.) του Χ.Α. που εγκρίθηκε με την υπ΄αριθμ. 1/992/04.08.2023 απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ΦΕΚ Β/5024/09.08.2023, σε συνδυασμό με το άρθρο 17 παρ. 1 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014, ότι:

 

Κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, η οποία έλαβε χώρα την 20η Οκτωβρίου 2023, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

 

  1. Εγκρίθηκε η εκλογή μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Αποδοχών και Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων,  του κ. Φίλιππου Γιαννάκου, ως μη εκτελεστικό μέλος συνεπεία της παραιτήσεως ενός εκ των μη εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και δη του Γεωργίου Σπυρίδωνος Αλεξίου.
  2. Η απόδοση της ιδιότητας του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στην κα Αναστασία Χατζητζανή του Νικολάου και της Βενετίας , στην οποία και αποδίδεται οριστικά η ιδιότητα του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους  του Διοικητικού Συμβουλίου για το χρονικό διάστημα έως τη λήξη της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου, στις 9 Ιουλίου 2026, καθώς διαπιστώνεται ότι πληροί τα κριτήρια ανεξαρτησίας του άρθρου 9 του ν. 4706/2020 , ενώ σύμφωνα  με το βιογραφικό της διαθέτει επαρκείς γνώσεις δεξιότητες και εμπειρία , ανεξαρτησία κρίσης , εχέγγυα ήθους και καλή φήμη επομένως κρίνεται απολύτως κατάλληλη για τη θέση και την εκτέλεση των καθηκόντων της ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

 

  1. Εγκρίθηκε ομόφωνα ο ορισμός της κας Αναστασίας Χατζητζανή του Νικολάου και της Βενετίας , ανεξαρτήτου μη Εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, ως νέου μέλους της Επιτροπής Ελέγχου, συνεπεία της παραιτήσεως του κ. Γεωργίου- Σπυρίδωνος Αλεξίου (που ήτο μέχρι την παραίτησή του ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος  του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας  και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου) .

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας κατά τη συνεδρίαση αυτού της 21ης Οκτωβρίου 2023 και κατόπιν των αποφάσεων της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων που πραγματοποιήθηκε την 20η Οκτωβρίου 2023,  ανασυγκροτήθηκε σε σώμα για το υπόλοιπο της διαρκείας της θητείας του, ήτοι μέχρι την 9η Ιουλίου 2026, ως ακολούθως:

 

  1. Βασίλειος Ανυφαντάκης του Αποστόλου και της Ειρήνης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος (εκτελεστικό μέλος).
  2. Γεώργιος Τσιατούρας του Βασιλείου και της Βασιλικής, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (μη εκτελεστικό μέλος).
  3. Φίλιππος Γιαννάκος του Σωτηρίου και της Ευδοκίας, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (μη εκτελεστικό μέλος).
  4. Αναστασία Χατζητζανή του Νικολάου και της Βενετίας,  Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος).
  5. Παναγιώτης Μάλλιος του Αναστασίου και της Σοφίας, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος).

 

Σχετικά άρθρα