Ισλαμιστική Εξέγερση σε Ιράκ – Συρία

STREAM
Ενεργό:1115ημέρες| Ενημερώσεις:4375

Τελευταίοι σπασμοί του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη

26/06/2017 - 12:27

Οι ιρακινές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις αναχαίτισαν απόπειρα αντεπίθεσης του Ισλαμικού Κράτους μέσα στην πόλη της Μοσούλης, με τους τζιχαντιστές να ελέγχουν πλέον μόνον έναν στενό θύλακα στην Παλιά Πόλη.

Συνεχής κάλυψη
24/06/2017 - 16:54ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Το πολιτικό συμβούλιο αναμένεται να αναλάβει την διοίκηση της πόλης Ράκα στην Συρία, αμέσως μετά την ήττα του Ισλαμικού Κράτους, αμνήστευσε 83 χαμηλόβαθμους τζιχανστιστές, σε μια κίνηση καλής θέλησης, προκειμένου να προαχθεί η σταθερότητα στην πόλη. Οι 83 φυλακισμένοι τζιχαντιστές μεταφέρθηκαν στο διοικητήριο του Πολιτικού Συμβουλίου της Ράκα στο χωριό Αν Ίζα που βρίσκεται βορείως της πόλης, ενώ η χορήγηση της αμνηστίας έγινε στο πλαίσιο των εορτασμών για τον εορτασμό του Ιντ Αλ Φιτρ, που γιορτάζεται αφού ολοκληρωθεί ο ιερός μουσουλμανικός μήνας της νηστείας (Ραμαζάνι).

REUTERS
24/06/2017 - 16:12VIDEO

Μαίνονται οι σφοδρές μάχες στη Μοσούλη. Οι επιχειρήσεις των ιρακινών δυνάμεων στο κέντρο της Παλαιάς Πόλης εντείνονται. Οι τζιχαντιστές προβάλουν σθεναρή αντίσταση. Στόχος του ιρακινού στρατού είναι η διάνοιξη ασφαλών διαδρόμων, πρόκειμένου οι άμαχοι που έχουν εγκλωβιστεί να εγκαταλείψουν άμεσα την περιοχή. Σύμφωνα με τη Βαγδάτη, περίπου 7.000 πολίτες απομακρύνθηκαν από την Παλαιά Πόλη της Μοσούλης την τελευταία εβδομάδα.

euronews
23/06/2017 - 14:30VIDEO

Πύραυλοι από δύο πολεμικά πλοία και ένα υποβρύχιο της Ρωσίας εκτόξευτηκαν από τη Μεσόγειο εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Σύμφωνα μετο ρωσικό υπουργείο Άμυνας οι τουρκικές και οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν ενημερωθεί εγκαίρως για την εκτόξευση των πυραύλων.

euronews
Φόρτωση...