Κρίση στην Ουκρανία

STREAM
Ενεργό:438ημέρες| Ενημερώσεις:4676

Διαφωνία Ελλάδας - Ε.Ε. για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

29/01/2015 - 10:11

Επιφυλάξεις για την παράταση των κυρώσεων της Ε.Ε. έναντι της Ρωσίας αναμένεται να εκφράσει σήμερα στις Βρυξέλλες ο νέος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στο πλαίσιο του εκτάκτου συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων που συνεδριάζει με θέμα την επιδείνωση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία.

Συνεχής κάλυψη...
29/01/2015 - 09:50VIDEO

Μια μέρα πριν την έκτακτη συνάντηση των υπουργών εξωτερικών της Ε.Ε. για την ουκρανική κρίση και τη συζήτηση περί επιβολής νέων κυρώσεων στη Ρωσία, Ουκρανοί που μένουν στις Βρυξέλλες συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για να ζητήσουν περισσότερα από τους υπουργούς.

EURONEWS
28/01/2015 - 21:31VIDEO

Το άγαλμα του Λένιν στο Κράματορσκ φοράει τη σημαία της Ουκρανίας. Η πόλη βρίσκεται σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από την πρώτη γραμμή των μαχών στα ανατολικά της χώρας. Τον Απρίλιο πέρασε στον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών. Τον Ιούλιο οι δυνάμεις του Ουκρανικού στρατού επανέκτησαν την πόλη. «Όσο ήταν εδώ οι φιλορώσοι δεχόμασταν επιθέσεις και ένοπλοι περπατούσαν στους δρόμους. Οι πολίτες εγκατέλειπαν την πόλη, οι επιχειρήσεις έφευγαν, δεν υπήρχε τίποτα να κάνεις εδώ.

EURONEWS
28/01/2015 - 11:04VIDEO

Άνδρες του εθελοντικού τάγματος εθνοφρουράς ενισχύουν τις ουκρανικές δυνάμεις, που μάχονται στα ανατολικά της χώρας. Η κάμερα του euronews κατέγραψε την προετοιμασία τους, κοντά στο Λάϊσιτσανσκ, 90 χλμ. από το Λουγκάνσκ. Όπως είπαν, στις στολές των αυτονομιστών είδαν τα διακριτικά του ρωσικού στρατού.

EURONEWS
28/01/2015 - 10:51VIDEO

Ψήφισμα, με το οποίο ζητεί μεταξύ άλλων να σταματήσει η Ρωσία τη χρηματοδότηση των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία ενέκρινε η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Επίσης, ζητείται να αφεθεί ελεύθερη η Ουκρανή βουλευτής και πρώην πιλότος Νάντια Σαβτσένκο, η οποία κρατείται από τις ρωσικές αρχές και βρίσκεται εδώ και 45 ημέρες σε απεργία πείνας.

EURONEWS
27/01/2015 - 20:17VIDEO

Οι υπουργοί οικονομικών της Ε.Ε. αποφάσισαν την Τρίτη να παρέχουν δάνειο ύψους 1,8 δισ. ευρώ στην Ουκρανία που βρίσκεται στο χείλος της πτώχευσης. Για την Ε.Ε. το επόμενο βήμα, είναι η υπογραφή ενός μνημονίου που θα δεσμεύει το Κίεβο σε μεταρρυθμίσεις που αφορούν τον προϋπολογισμό και τον εκσυγχρονισμό ενεργειακού και τραπεζικού τομέα.

EURONEWS
Φόρτωση...