Κρίση στην Ουκρανία

STREAM
Ενεργό:317ημέρες| Ενημερώσεις:4246

NATO: Εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες παραμένουν στην Ουκρανία

30/09/2014 - 18:47

Εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες, περιλαμβανομένων μελών των ειδικών δυνάμεων, εξακολουθούν να βρίσκονται στην Ουκρανία, δήλωσε εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.

 
 
Συνεχής κάλυψη...
29/09/2014 - 19:40ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έπειτα από πολύωρες προσπάθειες Ουκρανοί εθνικιστές που διαδήλωναν το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα στο Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία, κατάφεραν να ρίξουν το μεγαλύτερο άγαλμα του Λένιν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την εμπλοκή, όπως λένε, της Ρωσίας στα εσωτερικά της χώρας.

REUTERS
29/09/2014 - 14:33VIDEO

Ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα του κομμουνισμού, το άγαλμα του ηγέτη της επανάστασης των Μπολσεβίκων Βλαντιμίρ Λένιν, γκρέμισαν εκατοντάδες διαδηλωτές, στο Χάρκοβο της Ανατολικής Ουκρανίας. Οι πολίτες που σύμφωνα με τις αρχές ξεπερνούσαν τις τρεις χιλιάδες, συγκεντρώθηκαν στο κάλεσμα ομάδας ακτιβιστών να δείξουν έμπρακτα ότι το Χάρκοβο ανήκει στην Ουκρανία. Κρατώντας στα χέρια σημαίες της Ουκρανίας, ζητωκραύγασαν την στιγμή που το άγαλμα, έπεσε στο έδαφος.

euronews
28/09/2014 - 20:31ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Στη φωτογραφία απεικονίζεται η πύλη ενός ψυχιατρείου που καταστράφηκε κατά τη διάρκεια των σφοδρών μαχών ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τους φιλορώσους αντάρτες στο χωριό Semyonovka, κοντά στην πόλη Σλαβιάνσκ. Στην πύλη αναγράφεται το σύνθημα: «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ = θάνατος».

REUTERS
Φόρτωση...