Κρίση στην Ουκρανία

STREAM
Ενεργό:688ημέρες| Ενημερώσεις:5207

Οι φιλορώσοι αποσχιστές στην Ουκρανία ανέβαλαν τις αμφιλεγόμενες «τοπικές εκλογές»

06/10/2015 - 15:29

Οι φιλορώσοι αποσχιστές στην Ουκρανία ανέβαλαν τις αμφιλεγόμενες «τοπικές εκλογές» στα εδάφη που ελέγχουν στις ανατολικές επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, οι οποίες τους είχαν φέρει σε σύγκρουση με το Κίεβο.

Συνεχής κάλυψη
30/09/2015 - 09:52VIDEO

Με τον Ρώσο ομόλογό του, Σερκέι Λαβρόφ, συναντήθηκε σήμερα, στη Νέα Υόρκη, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

GreeceMFA
30/09/2015 - 09:45VIDEO

Αν και δεν είχαν κατ' ιδίαν συνάντηση στη Νέα Υόρκη, Πέτρο Ποροσένκο και Βλαντίμιρ Πούτιν συμμετείχαν σε τετραμερή σύσκεψη με τον Φρανσουά Ολάντ και την Άνγκελα Μέρκελ. Η ατζέντα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ ήταν πλούσια, όμως οι ομιλίες έδειξαν πως η Ουκρανία παραμένει προτεραιότητα. Οι πολίτες στο Κίεβο δηλώνουν ικανοποιημένοι που το ουκρανικό ζήτημα δεν επισκιάστηκε από τη μάχη κατά των τζιχαντιστών ή τη μεταναστευτική κρίση.

euronews
30/09/2015 - 07:56VIDEO

Κλεισμένοι πίσω από κάγκελα σε δικαστική αίθουσα του Κιέβου οι δύο Ρώσοι, Γεβγκένι Γιεροφέγιεφ κι Αλεξάντερ Αλεξαντρόφ, άκουσαν τους δικαστές να παρατείνουν την προσωρινή κράτησή τους, μέχρι την 21η Νοεμβρίου 2015. Συνελήφθησαν στην ανατολική Ουκρανία, θεωρούνται ότι είναι Ρώσοι στρατιώτες και βάσει ενός βίντεο των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας έχουν καταγραφεί να ομολογούν ότι βρίσκονταν σε αποστολή κατασκοπείας και πως ήταν μέλη δεκατετραμελούς ομάδας.

euronews
29/09/2015 - 07:51VIDEO

Έτοιμος να συνεργαστεί με τη Ρωσία και το Ιράν, με στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων στη Συρία, δήλωσε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Μπαράκ Ομπάμα. Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο επιστροφής στο καθεστώς που ίσχυε πριν από τον πόλεμο και χαρακτήρισε τον Άσαντ «τύρρανο που σκοτώνει αθώα παιδιά».

euronews
28/09/2015 - 13:39VIDEO

«Η κατάσταση στην Ουκρανία έχει βαρύνουσα σημασία για την παγκόσμια ασφάλεια», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ στη συνάντηση που είχε με τον Πέτρο Ποροσένκο στη Νέα Υόρκη. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας τόνισε από την πλευρά του πως ο πόλεμος στην ανατολική Ουκρανία στερεί από τη χώρα τη δυνατότητα να εφαρμόσει τους στόχους της για βιώσιμη ανάπτυξη.

euronews
Φόρτωση...