Κρίση στην Ουκρανία

STREAM
Ενεργό:649ημέρες| Ενημερώσεις:5180

Ουκρανία: Οκτώ νεκροί στο ανατολικό τμήμα της χώρας

28/08/2015 - 06:09

Επτά Ουκρανοί στρατιώτες και μια άμαχη σκοτώθηκαν στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας από την Τετάρτη ως την Πέμπτη, ενώ ρωσικά μαχητικά πέταξαν κατά μήκος των συνόρων Ουκρανίας-Ρωσίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ουκρανικού στρατού.

Συνεχής κάλυψη...
27/08/2015 - 16:08VIDEO

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην Ανατολική Ουκρανία. Οι αρχές του Κιέβου ανακοίνωσαν το πρωί της Πέμπτης ότι επτά ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 13 τραυματίστηκαν σε μάχες με φιλορώσους αυτονομιστές τις τελευταίες 24 ώρες. Οι πιο πολλές από τις απώλειες σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Ντονμπάς και κυρίως πέριξ του αεροδρομίου του Ντόνετσκ, όπου εστιάζονται αυτήν την περίοδο οι περισσότερες συγκρούσεις.

EURONEWS
27/08/2015 - 10:06VIDEO

Αναπτερώνονται οι ελπίδες για την πλήρη εφαρμογή της εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία. Εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης, Κίεβο και φιλορώσοι αυτονομιστές δεσμεύτηκαν να βάλουν οριστικό τέλος στις παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός από την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά.

EURONEWS
26/08/2015 - 09:18VIDEO

Κατακραυγή έχει προκαλέσει η καταδίκη σε 20ετη κάθειρξη του Ουκρανού σκηνοθέτη Όλεγκ Σεντσόφ από ρωσικό δικαστήριο για τρομοκρατία. Ο Σεντσόφ, που κατάγεται από την πόλη Συμφερόπολη της Κριμαίας, είχε συλληφθεί λίγο μετά την προσάρτηση της χερσονήσου από τη Ρωσία με την κατηγορία του «σχεδιασμού τρομοκρατικών πράξεων». Αμέσως μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, ο Σεντσόφ και ο συγκατηγορούμενος του Αλεξάντερ Κολτσένκο τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας.

EURONEWS
25/08/2015 - 15:18VIDEO

Ρωσικό δικαστήριο καταδίκασε τον Ουκρανό σκηνοθέτη Όλεγκ Σεντσόφ, σε ποινή 20 ετών για τρομοκρατία. Ο Σεντσόφ συνελήφθη λίγο μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και κατηγορείται για «σχεδιασμό τρομοκρατικών πράξεων». Ο Ουκρανός σκηνοθέτης αρνείται όλες τις κατηγορίες, ενώ έχει την υποστήριξη συναδέλφων του από το εξωτερικό, όπως ο Μάικ Λι, ο Στέφεν Ντάλντρι και ο Πέδρο Αλμοδοβάρ.

EURONEWS
24/08/2015 - 23:23VIDEO

Από τα γεγονότα του Μαϊντάν, τη φυγή Γιανουκόβιτς, την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και το ξέσπασμα αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ φιλορώσων αυτονομιστών και Στρατού στην ανατολική Ουκρανία, η χώρα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είναι καζάνι που βράζει.Εικοσιπέντε χρόνια μετά την ανεξαρτητοποίησή της, η Ουκρανία αναζητεί τον βηματισμό της, ενώ οι σχέσεις με το Κρεμλίνο κρέμονται από μια κλωστή.ADVERTISING Ο πόλεμος στην ανατολική Ουκρανία και οι υψηλοί τόνοι κατά της Ρωσίας από τον πρόεδρο της χώρας, έχει ξυπνήσει το πατριωτικό αίσθημα των Ουκρανών. Ενδεικτικές είναι οι τοποθετήσεις πολιτών που πήραν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις αλλά και όσων ζουν στην Ανατολική Ουκρανία και αισθάνονται αποκομμένοι από το Κίεβο.«Βρισκόμαστε στη χώρα μας και θα την υπερασπιστούμε. Πρόκειται για εορτασμούς με μεγάλο συμβολισμό όχι για τον Στρατό, αλλά για όλους τους πολίτες της Ουκρανίας. Κερδίσαμε την ανεξαρτησία μας το 1991. Πιστεύω πως έχει έρθει η ώρα να γιορτάσουμε ακόμη μια μέρα ανεξαρτησίας ή μια μέρα της νίκης», εξηγεί ένας Ουκρανός στρατιώτης.«Ίσως μερικά χρόνια νωρίτερα δεν αισθανόμασταν τόσο πατριώτες. Δεν παίρναμε μέρος τόσο φανατικά. Ήταν απλώς μια αργία. Τώρα είναι η πιο σημαντική γιορτή σε όλο το χρόνο». Είναι η άποψη μιας νέας γυναίκας που παρακολούθησε την παρέλαση με την μικρούλα κόρη της, και οι δύο ντυμένες στα εθνικά χρώματα.Στις πρώτες προεδρικές εκλογές του 1991, το 90% των πολιτών είχε προσυπογράψει με την ψήφο του την χάρτα της ανεξαρτησίας.Σήμ

EURONEWS
Φόρτωση...