Κρίση στην Ουκρανία

STREAM
Ενεργό:307ημέρες| Ενημερώσεις:4214

Ρωσία: Αντιπαραγωγικός ο εμπορικός πόλεμος με τη Δύση

20/09/2014 - 18:59

Η Ρωσία δεν προσανατολίζεται σε ένα νέο πακέτο αντιμέτρων ως απάντηση στις δυτικές κυρώσεις για τον ρόλο της Μόσχας στην ουκρανική κρίση, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας Αρκάντι Ντβορκόβιτς. Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομίας της Ρωσίας εκτιμά πως είναι αντιπαραγωγική η διαδικασία των αντιποίνων και προτείνει τη στήριξη εκείνων που έχουν υποστεί τις κυρώσεις.

 
 
Συνεχής κάλυψη...
20/09/2014 - 16:47VIDEO

Στο Μινσκ της Λευκορωσίας συναντήθηκαν εκ νέου οι εκπρόσωποι της ουκρανικής κυβέρνησης, των Ρώσων αυτονομιστών και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη, με σκοπό την βιωσιμότητα της εκεχειρίας στην Αν. Ουκρανία. Στη συνάντηση εκφράστηκε η αμοιβαία πρόθεση για την λήψη νέων μέτρων, που θα διασφαλίσουν το δρόμο προς την τελική επίλυση της κρίσης. Συγκεκριμένα ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, Λεονίντ Κούτσμα, τόνισε πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αμοιβαία οπισθοχώρηση των στρατιωτών, 15 χλμ, ώστε να δημιουργηθεί μία ουδέτερη ζώνη 30 χλμ. Την επίβλεψη της ζώνης αυτής θα έχουν οι άνδρες του ΟΑΣΕ.

euronews
19/09/2014 - 00:54VIDEO

Με μια θερμή χειραψία, ο Μπαράκ Ομπάμα υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο τον Πέτρο Ποροσένκο. Ο αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε την αμέριστη συμπαράσταση της Ουάσινγκτον προς το Κίεβο και δεσμεύτηκε απέναντι στον ουκρανό ομόλογό του ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να πρωτοστατούν στις προσπάθειες για εξεύρεση διπλωματικής λύσης στην ουκρανική κρίση. Την ικανοποίησή του για την στήριξη της Ουάσινγκτον προς το Κίεβο εξέφρασε ο Πέτρο Ποροσένκο.

EURONEWS
Φόρτωση...