Κρίση στην Ουκρανία

STREAM
Ενεργό:587ημέρες| Ενημερώσεις:5128
Συνεχής κάλυψη...
25/06/2015 - 09:32VIDEO

Πόλεμος, Ρωσία, φτώχεια. Αυτές είναι οι τρεις λέξεις που έρχονται πρώτες στο μυαλό των Ευρωπαίων όταν ερωτώνται για την Ουκρανία. Η απογοητευτική, αλλά μάλλον αναμενόμενη, διαπίστωση προκύπτει από έρευνα του ουκρανικού Ινστιτούτου Παγκόσμιας Πολιτικής. Η δημοσκόπηση έγινε στις έξι πιο πολυπληθείς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία και Βρετανία.

EURONEWS
24/06/2015 - 10:39VIDEO

Στο Παρίσι συναντήθηκαν οι υπουργοί εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία υλοποίησης της συμφωνίας του Μινσκ για την κρίση στην Ουκρανία. Σύμφωνα με δήλωση του Λοράν Φαμπιούς, οι τέσσερις υπουργοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για την επιδείνωση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία. Διατύπωσαν όμως την αποφασιστικότητά τους να επιλυθεί η κρίση στη βάση της συμφωνίας του Μινσκ.

EURONEWS
22/06/2015 - 11:41VIDEO

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης παρέτειναν επισήμως μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2016 την ισχύ των οικονομικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας για τον ρόλο της στην κρίση της Ουκρανίας.Παρατάθηκε η ισχύς τους «έως ότου η Ρωσία εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία εκεχειρίας του Μινσκ», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ στο περιθώριο της μηνιαίας συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε..

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Φόρτωση...