Κρίση στην Ουκρανία

STREAM
Ενεργό:1011ημέρες| Ενημερώσεις:5303
Συνεχής κάλυψη
24/08/2016 - 09:01VIDEO

Νέες σφοδρές μάχες καταγράφονται στην ανατολική Ουκρανία ανάμεσα στους αυτονομιστές και τον στρατό, λίγες ώρες πριν τον εορτασμό της Ημέρας Ανεξαρτησίας. Τουλάχιστον πέντε στρατιώτες τραυματίστηκαν ενώ δεκάδες σπίτια έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές εξαιτίας των συγκρούσεων στην περιοχή Μαρίνκα, σε μικρή απόσταση από το Ντόνετσκ. «Καμία από τις επετείους της Ανεξαρτησίας δεν έχει περάσει χωρίς κάποιο θλιβερό γεγονός» υποστηρίζει ένας Ουκρανός στρατιώτης.

EURONEWS
20/08/2016 - 18:50VIDEO

Ένα κτήριο και δύο οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες, μετά από βομβαρδισμό στην πόλη Μαρίνκα κοντά στο Ντόνετσκ της Ανατολικής Ουκρανίας. Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, που ανακοίνωσε ότι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

EURONEWS
19/08/2016 - 09:59VIDEO

Το ενδεχόμενο κήρυξης στρατιωτικού νόμου για την κινητοποίηση των ενόπλων δυνάμεων κι εφέδρων εξετάζει ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο. «Οι πιθανότητες κλιμάκωσης παραμένουν πολύ υψηλές. Δεν αποκλείουμε μία πλήρους κλίμακας ρωσική εισβολή», υποστήριξε ο Πέτρο Ποροσένκο. Ωστόσο δεν διευκρίνισε αν το μέτρο θ' αφορά ολόκληρη την χώρα ή μόνον τις ταραγμένες περιοχές στ' ανατολικά.

EURONEWS
15/08/2016 - 15:37VIDEO

Σε διαβεβαιώσεις ότι θα δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την απόφαση της Μόσχας να αναπτύξει στην Κριμαία σύστημα πυραύλων S- 400, προέβη ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

EURONEWS
13/08/2016 - 16:15VIDEO

Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής παραμένουν τα ουκρανικά στρατεύματα στο ανατολικό μέτωπο. Η κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις Κιέβου - Μόσχας, με αφορμή την Κριμαία, εντείνουν τους φόβους για επανέναρξη των συγκρούσεων με τους φιλορώσους αυτονομιστές στην περιοχή του Ντονμπάς. Προς το παρόν πάντως, η εύθραυστη εκεχειρία στην πρώτη γραμμή του μετώπου τηρείται.

euronews
Φόρτωση...