Κρίση στην Ουκρανία

STREAM
Ενεργό:375ημέρες| Ενημερώσεις:4466

Ουκρανία: Το κοινοβούλιο επανεξέλεξε πρωθυπουργό τον Γιατσένιουκ

27/11/2014 - 16:44

Το νέο κοινοβούλιο της Ουκρανίας επανεξέλεξε τον νυν πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσένιουκ στον πρωθυπουργικό θώκο στην πρώτη του συνεδρίαση σήμερα, αφού ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο και ο κυβερνητικός συνασπισμός υποστήριξαν την υποψηφιότητά του για τη θέση αυτή.

 
 
Συνεχής κάλυψη...
27/11/2014 - 16:51ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο συγχαίρει τον Αρσένι Γιατσένιουκ, για την επανεκλογή του στον πρωθυπουργικό θώκο από το νέο κοινοβούλιο της Ουκρανίας στην πρώτη του συνεδρίαση σήμερα. Συνολικά 341 βουλευτές εκ των 450 υπερψήφισαν την υποψηφιότητα Γιατσένιουκ προκειμένου να παραμείνει επικεφαλής της ουκρανικής κυβέρνησης, μία θέση που έχει αναλάβει έπειτα από την ανατροπή του πρώην προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς τον περασμένο Φεβρουάριο.

REUTERS
27/11/2014 - 16:51VIDEO

Ξεκίνησε τις εργασίες του το νέο κοινοβούλιο της Ουκρανίας, που για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας κυριαρχείται από φιλοδυτικές πολιτικές δυνάμεις. Στην έναρξη της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της Μαϊντάν και του πολέμου στις ανατολικές επαρχίες. 29 από τα 450 έδρανα παρέμειναν κενά καθώς οι έδρες ανήκουν στην Κριμαία, το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, περιοχές όπου δεν έγιναν εκλογές.

EURONEWS
25/11/2014 - 23:11VIDEO

Την ανάπτυξη κυανοκράνων στην ανατολική Ουκρανία ζητούν οι φιλορώσοι αντάρτες με τη συμμετοχή και Ρώσων στρατιωτών, προκειμένου να μπει τέλος στην ανθρωπιστική κρίση. Τον όλεθρο και την καταστροφή προκάλεσαν οι ολονύκτιοι βομβαρδισμοί στα περίχωρα του Ντόνετσκ κοντά στο αεροδρόμιο. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ κτίρια, μεταξύ των οποίων ένα σχολείο και σπίτια καταστράφηκαν από τους όλμους, που οι εναπομείναντες κάτοικοι δεν γνωρίζουν ποια από τις αντιμαχόμενες πλευρές εκτόξευσε.

EURONEWS
25/11/2014 - 20:37ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ρώσοι ναυτικοί στέκονται προσοχή μπροστά από πολεμικό πλοίο Μιστράλ σε ναυπηγείο της περιοχής Σαιν Ναζαίρ στη Δυτική Γαλλία. Η κυβέρνηση ανέβαλλε επ' αόριστον την παράδοση των δύο πρώτων Μιστράλ στην Μόσχα εξαιτίας της κρίσης που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία, για την οποία θεωρεί υπεύθυνο τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

REUTERS
25/11/2014 - 09:47VIDEO

Για πρώτη φορά, μετά την επιβολή των κυρώσεων της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας, Ρώσος αξιωματούχος παραδέχεται ότι αυτές θα προκαλέσουν οικονομική ζημιά στην χώρα, και μάλιστα σοβαρή. Πρόκειται για τον υπουργό Οικονομίας της Ρωσίας, Αντόν Σιλουάνοβ, που σε ομιλία στην Ακαδημία Οικονομικών στη Μόσχα, εκτίμησε ότι οι κυρώσεις θα στοιχίσουν στη Ρωσία 40 δισεκατομμύρια δολάρια, ετησίως.

euronews
Φόρτωση...