Τραμπ: Ο «Τρελλός Σκύλος» Τζέιμς Ματίς νέος υπουργός Άμυνας

Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016 12:30
UPD:12:34
REUTERS/YURI GRIPAS

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ο εκλεκτός του για τη θέση του νέου υπουργού Άμυνας είναι o απόσρατος στρατηγός Τζέιμς Ματίς, ο οποίος έχει το ψευδώνυμο «Τρελλός Σκύλος» και έχει υπηρετήσει στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε τον επικείμενο διορισμό του κ. Ματίς, ο οποίος θα ανακοινωθεί επισήμως τη Δευτέρα, χρησιμοποιώντας ακριβώς αυτό το ψευδώνυμο.

«Είναι ο καλύτερός μας», δήλωσε σε ομιλία του στο Οχάιο ο κ. Τραμπ, στο πλαίσιο περιοδείας του με την οποία ευχαριστεί τους ψηφοφόρους ανά τις ΗΠΑ για την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα της χώρας.

Ο στρατηγός Ματίς είναι σφοδρός επικριτικής της γραμμής του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ειδικά σε ό,τι αφορά τη Μέση Ανατολή και το Ιράν.

EURONEWS

Θεωρεί το Ιράν μεγαλύτερη απειλή από το Ισλαμικό Κράτος και πιστεύει ότι η δράση των τζιχαντιστών διευκολύνει το Ιράν να εμφανίζεται ως αντιτρομοκρατική και αντιτζιχαντιστική δύναμη, ενισχύοντας τα συμφέροντά του στη Μέση Ανατολή.

«Λένε ότι είναι ό,τι πλησιέστερο έχουμε στον στρατηγό Τζορτζ Πάτον του Β' Παγκοσμίου Πολέμου», κατέληξε ο κ. Τραμπ, πλέκοντας το εγκώμιο του Τζέιμς Ματίς.

naftemporiki.gr

Δημοφιλή