Skip to main content

Βρετανία: Σε οριακή κατάσταση νοσοκομεία, που αναφέρουν «κρίσιμα συμβάντα»

Μπορεί τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον να είναι ηπιότερα, η έξαρση των κρουσμάτων όμως, έχει οδηγήσει σε ελλείψεις προσωπικού και υποστελέχωση των νοσοκομείων στη Βρετανία, αναγκάζοντας τους παρόχους υπηρεσιών υγείας να θεσπίσουν έκτακτα μέτρα

Τουλάχιστον έξι νοσοκομεία της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας στην Αγγλία έχουν δηλώσει κρίσιμα περιστατικά ως αποτέλεσμα των ελλείψεων προσωπικού που προκαλούνται από τον Covid-19.

Ένα κρίσιμο περιστατικό σημαίνει ότι οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης πιστεύουν ότι ενδέχεται να μην είναι πλέον σε θέση να παρέχουν μια σειρά από κρίσιμες υπηρεσίες και η κατάσταση τους επιτρέπει να ζητούν βοήθεια από το προσωπικό και άλλους οργανισμούς. Τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Morecambe Bay και τα United Lincolnshire Hospitals είναι μεταξύ των καταπιστευμάτων που εφαρμόζουν μέτρα έκτακτης ανάγκης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Συνομοσπονδίας NHS, Μάθιου Τέιλορ, έγραψε σε μια ανάρτηση στο blog του ότι πολλά τμήματα της υπηρεσίας υγείας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε «κατάσταση κρίσης», ενώ οι υπηρεσίες κοινότητας και κοινωνικής φροντίδας βρίσκονται σε «οριακό σημείο».

Σε μια επίσκεψη σε ένα κέντρο εμβολιασμών στο Μπάκιγχαμσάιρ χθες, ο Μπόρις Τζόνσον, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, είπε: «Νομίζω ότι πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η πίεση στο NHS μας, στα νοσοκομεία μας, θα είναι σημαντική κατά τη διάρκεια του τις επόμενες δύο εβδομάδες, και ίσως περισσότερες». Εντούτοις τάχθηκε κατά της αναγκαιότητας λήψης νέων μέτρων.

Εν τω μεταξύ, καθώς τα παιδιά επιστρέφουν στα σχολεία, η κυβέρνηση συνέστησε τη χρήση μάσκας προσώπου στις τάξεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αγγλία, όπως έχει ήδη συμβουλευτεί στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Οι διευθυντές έχουν προειδοποιήσει ότι οι πολλές απουσίες εκπαιδευτικών λόγω του Covid19 θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο να γυρίσουν τα παιδιά στο σπίτι και να συνεχίσουν τα μαθήματά τους με τηλεκπαίδευση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC