Skip to main content

Peugeot: Τεχνολογικό μανιφέστο στο Παρίσι

Από την έντυπη έκδοση

Η Peugeot παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι ένα συναρπαστικό όραμα του μέλλοντος της οδηγικής απόλαυσης μέσω του εντυπωσιακού και εμβληματικού Concept Car. Με την υιοθέτηση ενός ρεαλιστικού πλαισίου (4,65 μέτρα μήκος), αποτελεί μία προβολή στο μέλλον της αυτοκίνησης, το οποίο βασίζεται στην ενδογενή κομψότητα της Peugeot.

Το Peugeot e-Legend Concept αποτελεί το τεχνολογικό μανιφέστο του οράματος της Peugeot για ένα αμιγώς ηλεκτρικό, παραμετροποιήσιμο, ηλεκτρονικά συνδεδεμένο, αυτόνομο όχημα. Το στιλ του επανερμηνεύει τις βασικές θεματικές του 504 Coupe με έναν ελαφρύ, αθλητικό, αισθησιακό τρόπο. Η καμπίνα είναι τοξωτή προς τα πίσω προσφέροντας ευρείες γυάλινες επιφάνειες. Υπάρχουν τέσσερις δυνατότητες οδήγησης: Δυο αυτόνομες και δυο χειροκίνητες, με την επιλογή πάντα να εξαρτάται από τον οδηγό. Η πλήρης ενσωμάτωση στο εσωτερικό της καμπίνας οφείλεται στο σύστημα FOCAL® (ακουστική, 49’’ ψηφιακή οθόνη καμπυλωμένη προς τους επιβάτες, οι οποίοι μπορούν να παρακολουθήσουν ταινίες, περιεχόμενο πολυμέσων ή ακόμα και ένα πλάνο του δρόμου, ανάλογα με τον επιλεγμένο τρόπο οδήγησης). Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι ζεστά, συνδυάζοντας βελούδο με ξύλο, για να αντισταθμίσουν την αφοσίωση στο ψηφιακό μέλλον.

Στο μεταξύ, η γαλλική εταιρεία αποκάλυψε και τη νέα σειρά κινητήρων Hybrid και Hybrid4 (τετρακίνητη οδήγηση) με τους οποίους θα εφοδιάσει τα Peugeot 3008, Peugeot 508 και 508 SW από το φθινόπωρο του 2019. Η οδηγική εμπειρία της Peugeot εμπλουτίζεται με νέες οδηγικές δυνατότητες, όχι μόνο για τη μεγιστοποίηση της απόλαυσης, αλλά και για την καθυπόταξη των αισθήσεων, χάρη στη δυνατότητα του ηλεκτρικού ZEV εφέ, την αποδοτικότητα της τετρακίνητης οδήγησης (Hybrid4), τη δυναμική της σπορ ρύθμισης οδήγησης και την ευελιξία της ρύθμισης Hybrid.