Skip to main content

Για τρία κακουργήματα οι εννέα συλληφθέντες στη χθεσινή διαδήλωση στην Αθήνα

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι εννέα συλληφθέντες, οκτώ άνδρες και μία γυναίκα, για τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των διαδηλώσεων για τον νόμο για τις συγκεντρώσεις.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της κατοχής εκρηκτικών υλών κατ’ εξακολούθηση, έκρηξης κατ’ εξακολούθηση και απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατα συρροή.

Παράλληλα, οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν και εννέα πλημμελήματα κατά περίσταση, μεταξύ των οποίων διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και βία κατα αστυνομικών υπαλλήλων.

Και οι εννέα θα απολογηθούν στον ανακριτή τη Δευτέρα. Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά αγνώστων.

Η κατηγορία δεν έχει προσωποποιηθεί και, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, αφορά στην επίθεση με μολότωφ από το ένα μέτρο σε ευθεία βολή κατά αστυνομικού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί περίπου 500 άτομα στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων, όπου φώναζαν συνθήματα υπέρ των συλληφθέντων και κατά των αστυνομικών.

naftemporiki.gr