Skip to main content

Μαρίνα Οβσιανίκοβα: Θα μείνω στη Ρωσία

Η Ρωσίδα τηλεοπτική παραγωγός Μαρίνα Οβσιανίκοβα, η οποία διαμαρτυρήθηκε για τον πόλεμο στην Ουκρανία με παρέμβασή της στο δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης, είπε πώς δεν θέλει να εγκαταλείψει τη χώρα της παρά τους φόβους για την ασφάλειά της. «Θα μείνουμε στη Ρωσία», είπε η Μαρίνα Οβσιανίκοβα σε συνέντευξή της στο «Spiegel», σχολιάζοντας την προσφορά για τη χορήγηση ασύλου από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Η Οβσιανίκοβα έχει έναν γιο 17 ετών και μια κόρη 11 ετών.

Η Ρωσίδα παραγωγός δήλωσε πολύ ανήσυχη, αλλά πρόσθεσε: «Είμαι πατριώτισσα, ο γιος μου είναι ακόμα μεγαλύτερος. Σίγουρα δεν θέλουμε να φύγουμε, δεν θέλουμε να μεταναστεύσουμε πουθενά». Οπως λέει : «Η ζωή μου άλλαξε για πάντα, σιγά σιγά το συνειδητοποιώ. Δεν μπορώ να επιστρέψω στην παλιά μου ζωή».

Στη συνέντευξη στο «Spiegel», η Οβσιανίκοβα περιέγραψε ότι είχε ξεκινήσει τη δουλειά της πριν από τη δράση διαμαρτυρίας όπως κάθε άλλη μέρα. Στο στούντιο παρατήρησε πού ακριβώς βρίσκονταν οι κάμερες, πώς κινούνται, πού μπορεί να σταθεί. «Φοβόμουν πολύ ότι όλα θα μπορούσαν να είναι μάταια αν με έβλεπε κανείς», είπε η δημοσιογράφος.

Μετά έτρεξε γρήγορα στο στούντιο: «Πέρασα μπροστά από τον αστυνομικό που είναι πάντα σε υπηρεσία μαζί μας.» Δεν ήταν πλέον σε θέση να αντιδράσει. Μετά την πράξη της, επέστρεψε γρήγορα στον χώρο εργασίας της και περίμενε, είπε η δημοσιογράφος. «Μετά με πλησίασαν πολλά διευθυντικά στελέχη – όλοι μου έλεγαν: “Εσύ ήσουν;” Κανείς δεν ήθελε πραγματικά να το πιστέψει αυτό».

Αυτή τη στιγμή κρύβεται με φίλους, είπε η Οβσιανίκοβα  στο «Spiegel». Φοβάται πολύ τις συνέπειες των πράξεών της και ανησυχεί για την ασφάλειά της. Ο γιος της την κατηγόρησε ότι «κατέστρεψε τις ζωές μας». Όμως «έχει ήδη περάσει το σημείο χωρίς επιστροφή», λέει η δημοσιογράφος. «Μπορώ τώρα να μιλήσω ανοιχτά και δημόσια.» Τη στιγμή της διαμαρτυρίας της, δεν είχε σκεφτεί τις εκτεταμένες συνέπειες, είπε.

Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα καταδικάστηκε σε πρόστιμο 30.000 ρουβλίων, περίπου 226 ευρώ, για την πράξη της. Ωστόσο, μπορεί να αντιμετωπίσει και άλλη τιμωρία: Έχουν ξεκινήσει έρευνες για την υποτιθέμενη διάδοση ψεμάτων σχετικά με τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο Tass, επικαλούμενο πηγή στις ανακριτικές αρχές. Υπάρχει. φόβος ότι  θα μπορούσε να διωχθεί σύμφωνα με τον νέο νόμο για τα μέσα ενημέρωσης, ο οποίος προβλέπει έως και 15 χρόνια κάθειρξη.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr