Skip to main content

«Στον αέρα» οι διαπραγματεύσεις- Τι δηλώνουν Μόσχα και Κίεβο

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι οι Ρώσοι αξιωματούχοι είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν δεύτερο γύρο συνομιλιών με την Ουκρανία την Τετάρτη, ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν θα εμφανιστούν Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι υπάρχουν αντιφατικές πληροφορίες σχετικά με τις συνομιλίες. Όπως είπε, δεν μπορεί να προβλέψει εάν θα εμφανιστεί η ουκρανική αντιπροσωπεία. «Επίζουμε να συμβεί», πρόσθεσε. 

«Σήμερα το απόγευμα, αργά το απόγευμα, η αντιπροσωπεία μας θα βρίσκεται στη θέση της και θα περιμένει τους Ουκρανούς διαπραγματευτές», δήλωσε ο Πεσκόφ αρνούμενος να δώσει λεπτομέρειες για την τοποθεσία των συνομιλιών.

Τη Δευτέρα, πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες με αντιπροσωπείες της Ουκρανίας και της Ρωσίας στη Λευκορωσία, όχι μακριά από τα ουκρανικά σύνορα. Οι δύο πλευρές συζήτησαν πιθανή κατάπαυση του πυρός, σύμφωνα με σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου, αλλά οι διαπραγματεύσεις δεν απέφεραν κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Νωρίτερα, ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Μιχαήλο Ποντολιάκ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η διεξαγωγή περισσότερων συνομιλιών με τη Ρωσία είναι υπό συζήτηση και ότι απαιτείται μια «ουσιαστική ατζέντα».

Ερωτηθείς για την ημερομηνία του δεύτερου γύρου συνομιλιών ο Ποντολιάκ απάντησε πως είναι υπό συζήτηση προς το παρόν. «Απαιτείται μια ουσιαστική ατζέντα», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Τρίτη ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τους βομβαρδισμούς των ουκρανικών πόλεων προτού πραγματοποιηθούν συνομιλίες.

naftemporiki.gr

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr