Skip to main content

Το μήνυμα του Σεφτσένσκο στον λαό της Ουκρανίας

Η Ουκρανία βρίσκεται σε κατάσταση επιστράτευσης μετά την απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ και να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας στην περιοχή του Ντονμπάς.

Η χώρα ενωμένη σαν μια γροθιά περιμένει τις εξελίξεις και ένας από τους πιο αγαπητούς Ουκρανούς έστειλε το δικό του μήνυμα.

Ο λόγος για τον σπουδαίο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και προπονητή της Εθνική ομάδας, Αντρέι Σεφτσένκο. Ο άλλοτε σταρ της Ντιναμό Κιέβου, της Μίλαν και της Τσέλσι έγραψε χαρακτηριστικά στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media, το εξής:

«Αυτή η χώρα είναι η πατρίδα μου. Ήμουν πάντα υπερήφανος για τους συμπατριώτες και την πατρίδα μου. Έχουμε περάσει πολλές δύσκολες στιγμές, ειδικά τα τελευταία 30 χρόνια που συσταθήκαμε ως ανεξάρτητο κράτος.

Ένα έθνος από ειλικρινείς, εργατικούς ανθρώπους, που λατρεύουν την ελευθερία. Αυτή είναι το υπέρτατο αγαθό. Σήμερα είναι μία δύσκολη στιγμή για όλους. Αλλά πρέπει να ενωθούμε. Με την ενότητα θα κερδίσουμε. Δόξα στην Ουκρανία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο naftemporiki.gr