Skip to main content

Επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της περιφερειακής βιομηχανίας ζητά ο ΣΘΕΒ

Να τεθούν στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης αφενός η χρηματοδότηση επενδύσεων, αφετέρου ο σχεδιασμός ειδικών κλαδικών προγραμμάτων ψηφιοποίησης, ούτως ώστε να υπάρξει επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της περιφερειακής βιομηχανίας ζήτησε ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ (Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών), Αχιλλέας Νταβέλης, κατά τη συνάντηση εργασίας με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΘΕΒ, που πραγματοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο  επιχειρηματικής ημερίδας που διοργανώθηκε πρόσφατα από τον ΣΘΕΒ στη Λάρισα.

Επίσης, ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ επισήμανε πως ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στο μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου της Ελλάδας, σύμφωνα με τις επιταγές του ψηφιακού μετασχηματισμού, της πράσινης μετάβασης και των νέων τεχνολογιών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα όπως το οικονομικό γίγνεσθαι στη Θεσσαλία, οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις αλλά και θέματα που αφορούν τον στρατηγικό σχεδιασμό για την αναδιάρθρωση της περιφερειακής οικονομίας καθώς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε “χρήσιμη και παραγωγική την συζήτηση για θέματα αναπτυξιακά, για θέματα που αφορούν τη βιομηχανία” και επισήμανε ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά, για την πραγματική ανάπτυξη στην Ελλάδα. “Το σχέδιο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα βήματα της Κυβέρνησης προς την ισχυρή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Ένα σημαντικό θεσμικό εργαλείο που προωθεί την υγιή επιχειρηματικότητα και τον ανταγωνισμό, αντιμετωπίζοντας όλες τις σύγχρονες προκλήσεις”, πρόσθεσε σχετικά.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, καθηγητής του ΟΠΑ, Νίκος Βέττας, ο οποίος επισήμανε πως θα πρέπει να υπάρξουν δομικές αλλαγές, πρωτίστως μέσα από τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος αλλά και τον εκσυγχρονισμό του δημοσίου τομέα ο οποίος δυσκολεύει τις παραγωγικές επενδύσεις και δεν είναι αποτελεσματικός, ενώ ανέφερε πως η μακροπρόθεσμη προοπτική της ελληνικής οικονομίας εξακολουθεί να είναι αρνητική.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συμφώνησαν, ακόμη, πως η Θεσσαλία και οι επιχειρήσεις που «επιχειρούν» σ’ αυτήν δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και στις προκλήσεις για την επόμενη μέρα.