Skip to main content

Μπορίσοφ: Παράδειγμα προς μίμηση για άλλους γείτονες η συνεργασία Ελλάδας – Βουλγαρίας

Η συνεργασία Ελλάδας – Βουλγαρίας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς άλλους γείτονες, επισήμανε από το βήμα της 3ης Ευρωαραβικής Συνόδου Κορυφής, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ.

«Με την Ελλάδα θα είμαστε πάντα οι καλύτεροι φίλοι και θα θέλαμε κι άλλοι να μας ακολουθήσουν» σημείωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας. Έδωσε συγκεκριμένα έμφαση στην ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών, λέγοντας ότι «με τον Αλέξη Τσίπρα θα συζητήσουμε λεπτομερώς τη συνεργασία μας σε ό,τι έχει να κάνει με τον αγωγό φυσικού αερίου, αυτό το 25% που μένει να διευκρινιστεί». 

Ο κ. Μπορίσοφ έκανε ιδιαίτερη μνεία στις προσωπικές του σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, τονίζοντας πως «είμαστε μια μικρή ομάδα ανθρώπων που επιμένουμε σταθερά στην ενότητα και τη διεθνή παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο αραβικός κόσμος δεν μπορεί παρά να είναι εταίρος μας σε αυτό».

«Έχουμε καλύτερες πιθανότητες όταν συνεργαζόμαστε, όταν οι προσπάθειες είναι συντονισμένες» υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας ανέδειξε τέλος τη σημασία των αρχών προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τονίζοντας την ανάγκη υπεράσπισής τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ