Skip to main content

Ελεύθερος με εγγύηση και υπό δικαστική επίβλεψη ο Μεντί

Ο Γάλλος διεθνής αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι Μπέντζαμιν Μέντι, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και τέθηκε υπό δικαστική επίβλεψη από τα βρετανικά δικαστήρια. 

Ο δικαστής Πάτρικ Τόμσον αποφάσισε κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Crown Court στο Τσέστερ (βορειοδυτικά της Αγγλίας) να αφήσει ελεύθερο τον 27χρονο, παγκόσμιο πρωταθλητή με την Εθνική Γαλλίας το 2018, ο οποίος βρισκόταν υπό κράτηση από τα τέλη Αυγούστου. Η δίκη του αναμένεται να γίνει το καλοκαίρι (27 Ιουνίου ή 1 Αυγούστου).

Ως εκ τούτου, στο τέλος της ακροαματικής διαδικασίας, η Δικαιοσύνη αποφάσισε την αποφυλάκισή του με εγγύηση. Θα μπορέσει να βγει από τη φυλακή αλλά θα υπόκειται σε «αυστηρούς» όρους και θα πρέπει να εμφανιστεί ξανά στο Τσέστερ στις 24 Ιανουαρίου.

Έχει προειδοποιηθεί ότι σε βάρος του θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εάν δεν εμφανιστεί σε αυτή την προκαταρκτική συνεδρίαση, όπου θα εξεταστεί η αποφυλάκισή του.

Ο πρώην παίκτης της Μαρσέιγ και της Μονακό πρέπει επίσης να μείνει στο σπίτι του και να μην έρθει σε επαφή με τους καταγγέλλοντες.

Κατηγορούμενος για επτά περιπτώσεις βιασμού σε τέσσερις γυναίκες και μία κατηγορία για σεξουαλική επίθεση στην πέμπτη, για γεγονότα που εκτείνονται μεταξύ Οκτωβρίου 2020 και Αυγούστου 2021, βρισκόταν υπό κράτηση από τα τέλη Αυγούστου.

Η υπόθεση ξεκίνησε στα τέλη Αυγούστου, όταν η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε την τιμωρία του παίκτη χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.

Στη συνέχεια, η αγγλική Δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι ο Μεντί προφυλακίστηκε, αφού κατηγορήθηκε για τέσσερις βιασμούς – συμπεριλαμβανομένου ενός που διαπράχθηκε λίγες μέρες νωρίτερα – και σεξουαλικής επίθεσης, από τρεις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένου ενός ανηλίκου κοριτσιού. 

Αυτά τα πρώτα γεγονότα λέγεται ότι έγιναν στο σπίτι του, στο Πρέστμπουρι του Τσεσάιρ.

Στα τέλη Αυγούστου, ο αριστερός μπακ κρατήθηκε στη φυλακή Άλτκορς στο Λίβερπουλ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε, πριν από τα Χριστούγεννα, στο Στρέιντζγουεϊς του Μάντσεστερ, που είναι γνωστό ότι είναι μια από τις πιο σκληρές φυλακές της Βρετανίας.