Skip to main content

«Στις επάλξεις του αγώνα» δηλώνουν οι συνταξιούχοι

«Είμαστε στις επάλξεις του αγώνα», δήλωσε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνταξιουχικών Οργανώσεων και της Ομοσπονδίας του ΙΚΑ, μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είπε, οι συνταξιούχοι δεν πείθονται από τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξουν κι άλλες μειώσεις συντάξεων, αφού οι νόμοι υπάρχουν, είναι ψηφισμένοι και η εφαρμογή τους γίνεται καθημερινά.

Ο κ. Καμπούρης ανέφερε ότι εκφράστηκε ανησυχία «για παραπέρα μειώσεις στις συντάξεις» και κάλεσε τους συνταξιούχους να συμμετέχουν σε αυτήν την αγωνιστική δράση με μεγαλύτερη ακόμα μαζικότητα και αγωνιστικότητα.

Επίσης, υποστήριξε ότι θα γίνει επαναϋπολογισμός (των συντάξεων) και όχι αναπλήρωση. «Ο επαναϋπολογισμός προϋποθέτει καινούριες περικοπές στις καινούργιες κύριες συντάξεις και στους παλιότερους θα μπει ως προσωπική διαφορά, η οποία προσωπική διαφορά είναι ένα ζήτημα που αφού μπαίνει έτσι, είναι “στον αέρα” και είναι στην λογική για παραπέρα περικοπή».

Οι συνταξιούχοι έθεσαν στον πρωθυπουργό και το θέμα του εφάπαξ επιδόματος των Χριστουγέννων. «Είπαμε ότι δεν είναι σωστό να λέγεται ότι δόθηκε 13η σύνταξη. Έδωσαν ένα επίδομα. Αυτό δόθηκε στους συνταξιούχους που δόθηκε, αλλά εμείς δεν πληρώσαμε σε όλη μας την ζωή για να παίρνουμε επιδόματα. Πληρώσαμε για να έχουμε δικαιώματα και συντάξεις. Από την άποψη αυτή, εμείς βάλαμε το ζήτημα να μας δοθούν τα δώρα μας, κανονικά», συνέχισε ο κ. Καμπούρης.

«Οι συντάξεις μας είναι προνοιακά βοηθήματα, η Υγεία είναι σε άθλια κατάσταση πραγματικά, οι κοινωνικές δαπάνες μας έχουν καταργηθεί και φυσικά τα παιδιά μας στην ίδια μοίρα, αφού έρχονται να τους αφαιρεθούν συλλογικές συμβάσεις κ.ά», κατέληξε. 

Πηγή: ΑΜΠΕ