Skip to main content

ΙΛΥΔΑ Α.Ε. - Ανασυγκρότηση Επιτροπής Ελέγχου σε σώμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η Εταιρεία με την επωνυμία «ΙΛΥΔΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» και τον διακριτικό τίτλο «ΙΛΥΔΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.» (εφεξής «Εταιρεία»), γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τα άρθρα 4.1.3.1 και 4.1.3.5 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύει σύμφωνα με την από 195/01.08.2023 απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής (Δ.Ε.) του Χ.Α. που εγκρίθηκε με την υπ΄αριθμ. 1/992/04.08.2023 απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ΦΕΚ Β/5024/09.08.2023, σε συνδυασμό με το άρθρο 17 παρ. 1 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014, ότι:

 

Κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, η οποία έλαβε χώρα την 20η Οκτωβρίου 2023, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

 

  1. Η απόδοση της ιδιότητας του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στην κα Αναστασία Χατζητζανή του Νικολάου και της Βενετίας , στην οποία και αποδίδεται οριστικά η ιδιότητα του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους  του Διοικητικού Συμβουλίου για το χρονικό διάστημα έως τη λήξη της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου, στις 9 Ιουλίου 2026, καθώς διαπιστώνεται ότι πληροί τα κριτήρια ανεξαρτησίας του άρθρου 9 του ν. 4706/2020 , ενώ σύμφωνα  με το βιογραφικό της διαθέτει επαρκείς γνώσεις δεξιότητες και εμπειρία , ανεξαρτησία κρίσης , εχέγγυα ήθους και καλή φήμη επομένως κρίνεται απολύτως κατάλληλη για τη θέση και την εκτέλεση των καθηκόντων της ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

 

  1. Εγκρίθηκε ομόφωνα ο ορισμός της κας Αναστασίας Χατζητζανή του Νικολάου και της Βενετίας , ανεξαρτήτου μη Εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, ως νέου μέλους της Επιτροπής Ελέγχου, συνεπεία της παραιτήσεως του κ. Γεωργίου- Σπυρίδωνος Αλεξίου (που ήτο μέχρι την παραίτησή του ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος  του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας  και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου) .

 

Εν συνεχεία, την επομένη ημέρα, ήτοι 21η Οκτωβρίου 2023 έλαβε χώρα η συνεδρίαση της επιτροπής ελέγχου, υπό τη νέα της σύνθεση και μετά από ψηφοφορία μεταξύ των μελών της, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 44 του ν. 4449/2017, όπως ισχύει σήμερα και συγκροτήθηκε ομόφωνα σε σώμα ως ακολούθως:

 

1) Κωνσταντίνος Βαρσάμης του Μιχαήλ, Οικονομικός Σύμβουλος, Mη Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (τρίτο πρόσωπο), Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου.

2) Αναστασία Χατζητζανή του Νικολάου και της Βενετίας, Δικηγόρος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου., Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου.

3) Γεώργιος Τσιατούρας του Βασιλείου, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου.

 

Επισημαίνεται πως άπαντα τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου υπό τη νέα της σύνθεση πληρούν τεκμηριωμένα τις προϋποθέσεις του άρθρο 44 του ν. 4449/2017 , διαθέτουν όλα επαρκή γνώση του τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται η Εταιρεία , ενώ ένα εξ  αυτών διαθέτει αποδεδειγμένα επαρκή γνώση στον τομέα της ελεγκτικής  , ήτοι ο κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης  ,ο οποίος κατέχει  τίτλο  σπουδών  Οικονομικών  Επιστημών  Ο.Π.Α.  (πρώην  Α.Σ.Ο.Ε.Ε.),  με προϋπηρεσία  ως  εσωτερικός  ελεγκτής  σε πληθώρα εταιρειών και  εν ενεργεία λογιστής Α' Τάξης, όλα δε τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου είναι σε θέση να υλοποιήσουν με επάρκεια τις αρμοδιότητας και υποχρεώσεις τους.

 


Επισυνάπτεται απόσπασμα Πρακτικού



Απόσπασμα Πρακτικού ΕΕ

Σχετικά άρθρα