Μεταναστευτικό

STREAM
Ενεργό:2985ημέρες| Ενημερώσεις:9049

Περισυλλογή 47 μεταναστών από ακυβέρνητο αλιευτικό ανοιχτά της Ζακύνθου

20/07/2017 - 20:12

Στην περισυλλογή 47 παράτυπων μεταναστών που εντοπίστηκαν νωρίτερα σε ακυβέρνητο αλιευτικό σκάφος 105 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Ζακύνθου προχώρησε το φορτηγό πλοίο Maple liv σημαίας Λιβερίας.

Συνεχής κάλυψη
19/07/2017 - 21:14ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Σύροι πρόσφυγες παίρνουν μέρος σε διαδήλωση έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας, διαμαρτυρόμενοι για το αριθμητικό πλαφόν ατόμων που θέτει η Γερμανία για την διαδικασία της οικογενειακής επανένωσης προσφύγων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
18/07/2017 - 18:30ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Συγκρούσεις ανάμεσα σε ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και Αφρικανούς, κυρίως, μετανάστες μέσα στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου στη Μόρια. Η ένταση ξεκίνησε περίπου στις 2 το μεσημέρι, όταν Αφρικανοί μετανάστες προχώρησαν για άλλη μια φορά σε διαμαρτυρία μπροστά στην υπηρεσία ασύλου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να σταματήσει η εξέταση αιτημάτων ασύλου, αφού οι ειδικοί υπάλληλοι αποχώρησαν, όπως παγίως πράττουν επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση Αφγανών, οι οποίοι και θέλουν να εξετάζονται αιτήματα ασύλου και να μην παρακωλύεται από τους Αφρικανούς η όλη διαδικασία. Στη συνέχεια ακολούθησε η εξέγερση των Αφρικανών, η οποία πήρε γρήγορα διαστάσεις. Στα επεισόδια κάηκαν τέσσερα στρέμματα ελαιοκτημάτων γύρω από τον καταυλισμό, τέντες και άλλες υποδομές μέσα στον καταυλισμό, μαζί με άγνωστο αριθμό κάδων απορριμμάτων, ενώ υπέστησαν ζημιές πέντε αυτοκίνητα αστυνομικών και άλλων εργαζομένων που βρίσκονταν έξω από το κέντρο.

ΑΠΕ ΜΠΕ
Φόρτωση...