Αρνείται και πάλι η Ρωσία προεκλογικές επαφές με το επιτελείο Τραμπ

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 12:50
UPD:14:34
EPA/US DEPARTMENT OF STATE/HANDOUT

Οι πληροφορίες της αμερικανικής εφημερίδας New York Times, σύμφωνα με την οποία μέλη της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ είχαν επαφές με Ρώσους αξιωματούχους των υπηρεσιών Πληροφοριών δεν βασίζονται στην πραγματικότητα, ανέφερε το Κρεμλίνο.

«Μην πιστεύετε τις πληροφορίες των εφημερίδων, είναι πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή να ξεχωρίσουμε τις τοξικές και τις ψευδείς ειδήσεις», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος της ρωσικής Προεδρίας.

Υπογραμμίζοντας ότι οι πηγές που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα είναι ανώνυμες, ο κ. Πεσκόφ εκτίμησε ότι «ίσως έχει έρθει η ώρα κάποιος να μιλήσει για όλα αυτά με το πρόσωπο ξεσκέπαστο».

«Ας μην πιστεύουμε τις ανώνυμες πληροφορίες, πρόκειται για πληροφορίες που δεν βασίζονται σε κανένα γεγονός», τόνισε ο ίδιος.

EURONEWS

Οι New York Times, επικαλούμενοι τέσσερις πρώην και νυν Αμερικανούς αξιωματούχους, ανέφεραν σε άρθρο τους ότι τα τηλεφωνικά αρχεία και υποκλαπείσες τηλεφωνικές επικοινωνίες δείχνουν ότι μέλη της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Τραμπ και άλλοι συνεργάτες τους είχαν επανειλημμένα επαφές με ανώτερους αξιωματούχους των υπηρεσιών Πληροφοριών τη χρονιά πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ.

Δημοφιλή