Skip to main content

Κωνσταντινούπολη: Τουλάχιστον 35 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι δολοφονήθηκαν και άλλοι 40 τραυματίστηκαν όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ αδιακρίτως στο νυχτερινό κέντρο Reina  της Κωνσταντινούπολης.

Τη στιγμή της επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο βρίσκονταν 700 – 800 άνθρωποι που γιόρταζαν την έλευση του νέου έτους.

Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, πολλοί θαμώνες του νυχτερινού κέντρου έπεσαν στον Βόσπορο για να σωθούν από τα πυρά τoυ δράστη.

Το νυχτερινό κέντρο απέχει μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον χώρο όπου διεξάγονταν οι επίσημοι εορτασμοί για την έλευση της νέας χρονιάς, πλάι στον Βόσπορο.

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει πως υπήρχαν σχέδια για τη διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο Μεμέτ Κοτζαρσλάν, ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου Reina.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τη «φρικτή» πολύνεκρη επίθεση κι έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να προσφέρει βοήθεια στις τουρκικές αρχές, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Tα συλλυπητήριά της για την επίθεση εξέφρασε και η επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία τόνισε ότι οι προσπάθειες αποτροπής τέτοιων τραγωδιών θα συνεχιστούν.