Skip to main content

Μ. Δασκαλάκης: Μπροστά μας ήταν υπόδειγμα μητέρας αλλά τα στοιχεία είναι αδιάσειστα

«Είναι πολύ δύσκολη στιγμή, δεν μπορώ να πιστέψω μέχρι και τελευταία την στιγμή, ότι η γυναίκα που υποστήριζα έχει διαπράξει κάτι τέτοιο, τα στοιχεία όμως είναι αδιάσειστα», δήλωσε ο σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης, βγαίνοντας σήμερα από το γραφείο της ανακρίτριας, όπου δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής, στηρίζοντας την κατηγορία εις βάρος της, για τον θάνατο της 9χρονης κόρης τους Τζωρτζίνας.

Όπως υποστήριξε, «Δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα, ήταν υπόδειγμα μητέρας, τις στιγμές που ήμασταν εμείς μπροστά, δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει ακόμα κανένας από την οικογένειά μας».

Όσον αφορά τα άλλα δυο παιδιά Μαλένα και Ίριδα, είπε πως «είμαστε απόλυτα συνεργάσιμοι με τις αρχές και καλό είναι να περιμένουμε να δούμε τι θα ακολουθήσει. Μέχρι τώρα είχαμε δυο ιατροδικαστικές αποφάσεις που δεν μας είχαν δώσει την παραμικρή υποψία ότι είναι εγκληματική ενέργεια ή οτιδήποτε άλλο, παρά μόνο παθολογικά αίτια. Για αυτό κυνηγούσαμε τόσα χρόνια για τη Μαλένα κυρίως, να πάρουμε μια απάντηση. Και με αυτά πορευόμαστε».  

Σε ερώτηση σχετικά με δήλωση της πεθεράς του σε τηλεοπτική εκπομπή, για κακοποίηση, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, της 9χρονης Τζωρτζίνας το 2014, εκείνος απάντησε ότι για την πρώτη φορά δεν ισχύει κάτι τέτοιο, ενώ επεσήμανε ότι η κοινωνική υπηρεσία που εξέτασε το γεγονός δεν εντόπισε κάτι. Συμπλήρωσε δε ότι οι αρμόδιες αρχές γνωρίζουν τι έχει γίνει.

Για την δεύτερη φορά ανέφερε ότι «το παιδί είχε πάει στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο για κάποιο δερματικό, κάποιες μελανιές», χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες, διευκρίνισε όμως ότι στο νοσοκομείο υπάρχει αποδεδειγμένα όλο το ιστορικό.

Ερωτηθείς για το εάν έχει καταθέσει αίτηση διαζυγίου, αρνήθηκε κατηγορηματικά, σημειώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να μάθουμε την αλήθεια για τα παιδιά».  

Για την έρευνα που έχει ανοίξει σχετικά με τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού, ο Μάνος Δασκαλάκης ανέφερε ότι «είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που το ερευνούν οι αρχές και θα αποδειχθεί τι έχει γίνει».

Δεν έκανε καμία δήλωση για κανένα άλλο μέλος της οικογένειάς του, ενώ είπε ότι μίλησε μια φορά με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, όταν επικοινώνησε μαζί του μετά τη σύλληψή της και μετά δεν απάντησε σε καμία άλλη κλήση της.  

Αιτιολογώντας τέλος την αλλαγή της στάσης του απέναντι στη Ρ. Πισπιρίγκου, δηλαδή το πώς από υποστηρικτικός αρχικά, έφτασε να έχει αποστασιοποιηθεί πλήρως από την σύζυγό του, επανέλαβε ότι «τα στοιχεία εις βάρος της είναι πολλά και αδιάσειστα».  

Για στυγνή δολοφονία ενός μικρού παιδιού που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση έκανε λόγο ο ένας εκ των δύο δικηγόρων του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρης Καράμπελας.

« Μετά από δυο μήνες επισταμένων ερευνών σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων εμπειρότατοι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε δολοφονία. Τα συμπεράσματα επιβεβαίωσαν έμπειροι εισαγγελείς και η ανακρίτρια με την άσκηση της ποινικής δίωξης, το ένταλμα σύλληψης και την απόφαση προσωρινής κράτησης.

Ο εντολέας μου μετά το πρώτο σοκ έχει πεισθεί ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε δολοφονία. Πρόκειται για στυγνή δολοφονία ενός μικρού παιδιού που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Στη ποινική διαδικασία ο εντολέας μου υποστηρίζει την κατηγορία για να δικαιωθεί η μνήμη των παιδιών του και ως φόρος τιμής στη μνήμη της ΤΖωρτζίνας. Με ενδιαφέρον αναμένει και τα αποτελέσματα των ερευνών για να μάθει πού οφείλεται και ο θάνατος των άλλων δυο παιδιών.

Οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί από την πλευρά της κατηγορουμένης για να αποδοθεί ο θάνατος της Τζωρτζίνας σε αμελή ιατρική συμπεριφορά είναι όχι μόνο αβάσιμοι κι εκτός των ορίων λογικής, αλλά και ιταμή προσβολή για την ιατρική κοινότητα. Ευτυχώς ζούμε σε ένα κράτος δικαίου με συνταγματικές εγγυήσεις και με δικαιοσύνη που απονέμεται από άξιους δικαστικούς λειτουργούς και δεν έχουμε ανάγκη από λαϊκά δικαστήρια». 

Σε σχέση με το τάμπλετ που έχει ταφεί μαζί με τη μικρή Τζωρτζίνα, ο κ. Καράμπελας δήλωσε ότι γνωστοποίησαν στην ανακρίτρια ότι ισχύει και πως αυτό ήταν επιθυμία της κατηγορούμενης, όπως και στα άλλα δυο παιδιά να τοποθετηθεί μαζί τους και κάποιο προσωπικό τους αντικείμενο. « Είναι όντως περίεργο που ζήτησε να ταφεί μαζί με το τάμπλετ» 

Κληθείσα να σχολιάσει τα όσα είπε ο Μ. Δασκαλάκης για την ίδια, η Ρ. Πισπιρίγκου μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται προφυλακιστέα, φέρεται να δήλωσε μιλώντας στο star: «Με παρατάει και στρέφεται εναντίον μου, ενώ εγώ κατηγορούμαι άδικα. Μέχρι χθες έλεγε άλλα».  

naftemporiki.gr