Skip to main content

Ανοδικά και σήμερα οι ευρωαγορές

Ανοδικά ξεκίνησαν και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καταγράφοντας για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση κέρδη, χάρις στις πρωτοβουλίες που δείχνουν να λαμβάνουν οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως για τη στήριξη της οικονομίας.

Ειδικότερα, στις 10:38, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,59% στις 6.504 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,50% στις 9.860 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται με κέρδη 0,72% στις 4.279 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,60% στις 341,03 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Atos κερδίζει 6,5%, με την αγορά να επικροτεί τη συμφωνία εξαγοράς της Xerox, έναντι του ποσού των 1,05 δισ. δολαρίων. Με την εξαγορά αυτή, η γαλλική εταιρεία πληροφορικής τριπλασιάζει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ.

Στον αντίποδα, η Air France-KLM υποχωρεί κατά 6,5%, καθώς ανακοίνωσε ότι αναβάλλει τις παραγγελίες νέων αεροσκαφών, μετά και την τρίτη καθοδική αναθεώρηση της κερδοφορίας της για το τρέχον έτος.

Επίσης, η Roche Holding χάνει 6,1%, καθώς έγινε γνωστό ότι οι δοκιμές για νέα φάρμακα κατά του καρκίνου του στήθους δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Η εταιρεία είχε επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στις εν λόγω δοκιμές και όπως φαίνεται ήδη έχει αρχίσει να μετρά ζημίες από εκτιμώμενα μελλοντικά κέρδη.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, θετικό προδιαγράφεται το ξεκίνημα της νέας χρονιάς για το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία, με τον σχετικό δείκτη του ινστιτούτου GfK για τον Ιανουάριο να σκαρφαλώνει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ ετών.