Skip to main content

Καταλήψεις σε Θεσσαλονίκη – Πάτρα για τον Ν. Ρωμανό

Καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα πραγματοποιούν ομάδες ατόμων που συμπαρίστανται στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Το μεσημέρι της Πέμπτης άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, προχώρησαν σε κατάληψη του κινηματογράφου «Ολύμπιον», στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Υπό κατάληψη τελεί, επίσης από χθες, το κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) από ομάδα φοιτητών που ζητούν να ικανοποιηθεί το αίτημα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού να σπουδάσει.

Στην Πάτρα ομάδα ατόμων προχώρησε στην ανακατάληψη του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, που βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης συμπαράστασης στο Νίκο Ρωμανό που γινόταν σήμερα το μεσημέρι έξω από το κτήριο του πρώην παραρτήματος, κάποιοι κατάφεραν να ανοίξουν τρύπα στον τοίχο και να μπουν μέσα στο κτίριο.

Η Αστυνομία έχει πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας και έξω από το κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης βρίσκονται σε ετοιμότητα διμοιρίες ΜΑΤ, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Ασφάλειας, καθώς και πυροσβεστικές δυνάμεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ