Skip to main content

Μ. Γκάγκα: Το 20% των κρουσμάτων στην Πορτογαλία έχουν σχέση με τη μετάλλαξη

«Νομίζω ότι σε αυτή φάση έχουμε λόγο να κάνουμε πολύ σωστή διερεύνηση και παρακολούθηση στην επιστημονική κοινότητα, δεν έχουμε λόγο να φοβόμαστε παραπάνω στην κοινωνία, το εμβόλιο φαίνεται ότι λειτουργεί, πρέπει να κρατάμε τα μέτρα και να συνεχίσουμε προσεκτικά για να πάμε καλά μέχρι να εμβολιαστούμε όλοι» σημείωσε η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας Μίνα Γκάγκα αναφερόμενη στις νέες μεταλλάξεις του ιού. 

Υπενθυμίζεται ότι οι μεταλλάξεις αποτελούν αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποείται το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας. 

Φέρνοντας το παράδειγμα της Πορτογαλίας, η κ. Γκάγκα εξήγησε πως στην χώρα το 20% των καινούργιων κρουσμάτων έχουν σχέση με τη μετάλλαξη, αλλά η μετάδοση είναι μεγάλη, το 80% των κρουσμάτων είναι ο ιός με την παλιά μορφή του, επισήμανε στον ΣΚΑΪ.  «Υπήρχε πολύ μεγάλη χαλάρωση των μέτρων στις γιορτές στην Πορτογαλία» εξήγησε η κ. Γκάγκα.

«Oι μεταλλάξεις είναι κάτι που πάντα σκεφτόμαστε όταν υπάρχει ένας ιός, γιατί είναι κάτι που συμβαίνει», συνέχισε για να εκφράσει έπειτα την ανησυχία τη για την κατάσταση στην Αττικη. «Υπάρχουν ορισμένες περιοχές στην Αττική με πολλά κρούσματα, πρέπει να υπάρχει πολλή προσοχή, αλλά παντού πρέπει να υπάρχει προσοχή» προειδοποίησε η κ. Γκάγκα.