Skip to main content

Αγχωτική νίκη του ΠΑΟΚ, 2-1 τον ρωμαλέο ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δυσκόλεψε πολύ τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όμως ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας κατόρθωσε να πάρει πολύτιμη νίκη με 2-1 και να διατηρήσει, στη χειρότερη περίπτωση, τη διαφορά των οκτώ βαθμών από τον Ολυμπιακό.

Οι επόμενες 10 ημέρες θα είναι καθοριστικές για την έκβαση του φετινού τίτλου, αφού την προσεχή Κυριακή η μακεδονική ομάδα θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και την επόμενη θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό.

Από το ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτοβουλία, με τον ΠΑΣ να οργανώνει το παιχνίδι του μόνο αμυντικά και με οπισθοχωρημένους στο μισό γήπεδο τους παίκτες του.

Στο 38΄ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Πέλκα, που καταλογίστηκε όταν σε προσπάθεια του Ακπομ να μπει στην περιοχή ο Ευαγγέλου τον μάρκαρε και ο διαιτητής Φωτιάδης έδειξε τα 11 βήματα.

Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στην ουσιαστικά πρώτη ολοκληρωμένη επιθετική προσπάθειά τους: στο 52΄ ο Μάνος από μπαλιά του Μπουκουβάλα έκανε υποδειγματικό πλασέ πάνω από τον Πασχαλάκη κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 76΄ καταλογίστηκε νέο πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Λίλα στον Ακπομ, αλλά ο επιθετικός του ΠΑΟΚ νικήθηκε από τον Βελλίδη, αλλά στο 87΄ ο Σβιντέρσκι από τα δύο μέτρα, σε σύγχυση στην περιοχή του ΠΑΣ, έδωσε το πολύτιμο τρίποντο στους γηπεδούχους.