Skip to main content

Στον «χορό» των κινητοποιήσεων και οι αγρότες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις, από το βράδυ της Κυριακής, αποφάσισαν σε συνέλευση αγρότες και κτηνοτρόφοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης, γνωστοί ως το μπλόκο στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία).

Όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο αγρότης Επανομής, Βασίλης Μαυροσκάς, «αποφασίσαμε από το βράδυ να κατεβάζουμε τα τρακτέρ μας στις πλατείες των χωριών» και πρόσθεσε «το πόσο διαρκέσει η διαδικασία και το τι μέλλει γενέσθαι, είναι απόφαση που λάβουμε από κοινού σε νέα μας σύσκεψη».

Στο μεταξύ, ανοιχτή για τα οχήματα είναι από τις 20.30 η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, την οποία είχαν αποκλείσει μετά τρακτέρ τους από τις 14.00 και στα δύο ρεύματα, αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής Πολυκάστρου Νομού Κιλκίς.

Στην κυκλοφορία δόθηκε το βράδυ και η νέα εθνική οδός Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου, την οποία είχαν κλείσει από τις 18:30 το απόγευμα, μέλη του αγροτικού συλλόγου.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, οι αγρότες αναμένεται να συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες τον καθημερινό τρίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού, στο ύψος του Αιγίου.

Μικροένταση στο μπλόκο των Ευζώνων

Μικρή ένταση προκλήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής κοντά στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, όταν αγρότης επιχείρησε με το τρακτέρ του να παρακάμψει τις αστυνομικές δυνάμεις και να κατευθυνθεί στον κόμβο της Ειδομένης, όπου οι αγρότες θέλουν να στήσουν το μπλόκο τους.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης «σπεύσαμε στο σημείο και ύστερα από διαβουλεύσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις τελικά ο συνάδελφος δεν πήγε αυτόφωρο και με το τρακτέρ του επέστρεψε στο σημείο όπου είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι».

Νέες μορφές κινητοποιήσεων από τους αγρότες της Νίκαιας

Να προχωρήσουν σε νέες μορφές κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες αποφάσισαν οι αγρότες της Νίκαιας, οι οποίοι συνεχίζουν τους αποκλεισμούς και των δύο ρευμάτων της Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι αγρότες του μπλόκου προγραμματίζουν για την Τετάρτη τη συμμετοχή τους με τρακτέρ στο «καραβάνι για τη σωτηρία της υγείας» της ΠΟΕΔΗΝ που θα φτάσει στη Λάρισα.

Τα τρακτέρ των αγροτών που έχουν «στρατοπεδεύσει» στη Νίκαια θα κατευθυνθούν εκ νέου στην κεντρική πλατεία της Λάρισας την ερχόμενη Παρασκευή, καθώς έχει προγραμματιστεί αγροτική συγκέντρωση.

Ανάπτυξη αγροτικών μπλόκων στη δυτική Μακεδονία

Την ανάπτυξη των αγροτικών μπλόκων στη Δυτική Μακεδονία, απο τη Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η σύσκεψη των εκπροσωπών συντονιστικών επιτροπών της περιοχής, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς, Δημήτρη Μόσχο.

Αν και οι αγρότες δεν γνωστοποίησαν τα ακριβή σημεία, δεδομένο θεωρείται το στήσιμο μπλόκου τη Δευτέρα μετά τις 12 το μεσημέρι, στο ‘Αργος Ορεστικό. Οι αγρότες στο Καλονέρι Βοείου, επικύρωσαν την απόφασή τους να στηθεί αύριο το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ