Skip to main content

Τι συζήτησαν Κ. Καραμανλής – Ντ. Μπακογιάννη

Μία ώρα και δέκα λεπτά διήρκεσε το «ραντεβού» του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με την Ντόρα Μπακογιάννη, με την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να δηλώνει ότι στη συνάντηση δεν τέθηκαν εσωκομματικά θέματα.

«Βρισκόμαστε πολύ συχνά με τον τέως πρωθυπουργό», είπε η κ. Μπακογιάννη μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ενώ ερωτηθείσα για τα σενάρια περί  υποψηφιότητας του Κώστα Καραμανλή για την Προεδρία της Δημοκρατίας ανέφερε πως επίσης δεν συζητήθηκαν στη συνάντηση. «Ξέρω την πάγια θέση του κ. Καραμανλή. Η πάγια θέση του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστή σε όλους, δεν χρειάζεται να σας τη πω», σημείωσε για να προσθέσει:

«Προέχει η χώρα, που βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε την πατρίδα μας».

Όπως δήλωσε ακόμη η κ. Μπακογιάννη, με τον κ. Καραμανλή συνομίλησαν για μια πρόταση που είχε από το τριμελές προεδρείο του ΟΑΣΕ προκειμένου να συμμετάσχει σε ένα 15μελές συμβούλιο για την κρίση στην Ουκρανία, πρόταση την οποία θα αποδεχθεί.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με την κ. Μπακογιάννη στο γραφείο του Κ. Καραμανλή, έφθασε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος τόνισε ότι «είναι σημαντικό να δούμε τα αίτια και τους υπαίτιους της ήττας, για να δούμε πως θα διαφυλάξουμε την ενότητα της παράταξης». «Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει διάλογος και είναι λογικό να γίνει και με τον Κώστα Καραμανλή, που είναι ο εγγυητής της ενότητας της παράταξης», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν θέτει θέμα ηγεσίας απάντησε ότι θα συνεδριάσουν τα όργανα, «αλλά τώρα χρειάζεται νηφαλιότητα και ψυχραιμία».

Πηγή: ΑΜΠΕ