Skip to main content

Διεθνή εμπορικό κόμβο στον Πειραιά δημιουργεί η British American Tobacco

Τη δημιουργία διεθνούς διαμετακομιστικού κέντρου στον Πειραιά ανακοίνωσε η British American Tobacco (BAT), προχωρώντας στην υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων για την ελληνική αγορά, αξίας 100 εκατ. ευρώ, για τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η λειτουργία του εμπορικού κόμβου θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2016 και στην ανάπτυξή του έχει δυνατότητα κάλυψης 10 χωρών. Όπως εξηγείται, θα δημιουργήσει έναν διεθνή κόμβο, στον οποίο θα διακινούνται από την Ευρώπη προϊόντα ετήσιας αξίας έως 1,1 δισ. ευρώ και θα μεταφέρονται σε Κύπρο, Μάλτα, με δυνατότητα επέκτασης σε χώρες της Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

«Πιστεύουμε στη δυναμική της χώρας και παρά το γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον, προχωράμε σε ένα φιλόδοξο πλάνο, που θεωρούμε ότι μπορεί να συμβάλλει στις προσπάθειες για ανάκαμψη και ανάπτυξη» δήλωσε ο επικεφαλής της BAT σε Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Ισραήλ, Gianpiero Pazzanese.

Οι προκλήσεις, συνέχισε, που αντιμετωπίζουμε καθημερινά είναι πολλές και σημαντικές, δεδομένου ότι η αγορά προϊόντων καπνού έχει πληγεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και το λαθρεμπόριο έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. «Πιστεύουμε όμως, ότι πρέπει να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας, βλέποντας τη μεγάλη εικόνα και τη δυναμική της, με τις μεγάλες εταιρείες που έχουν πολύχρονη και σταθερή παρουσία στη χώρα να οδηγούν την διαδρομή προς το μέλλον» κατέληξε.