Skip to main content

Μπάσκετ: Στοπ Κολοσσού σε ΠΑΟΚ, λαχτάρισε η ΑΕΚ

Η νίκη του Κολοσσού Ρόδου δημιούργησε τη μίνι έκπληξη της 15ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών, καθώς νίκησε στο «Βενετόκλειο» με 73-68 τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του «σμαραγδένιου νησιού» ευτύχησε να έχει σε μεγάλο βράδυ τον Χολ, που σταμάτησε στους 28 πόντους, ενώ για τον «Δικέφαλο» από 12 πέτυχαν Χρυσικόπουλος και Πέινερς.

Η ΑΕΚ είδε το «χάρο με τα μάτια της» στο Λαύριο, αλλά κατόρθωσε να αποδράσει απέναντι στην ανταγωνιστική γηπεδούχο ομάδα με 87-84. Πρώτος σκόρερ για την Ένωση ήταν ο Λαρεντζάκης με 19 πόντους, ενώ για το Λαύριο ο Πάουντερ μέτρησε 28.

Με εμφατικό τρόπο επέστρεψε στις νίκες ο Άρης, καθώς μετά τις τρεις συνεχείς ήττες που ακολούθησαν τη νίκη-πρόκριση επί της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου (Σκαϊλάινερς, Τρίκαλα, Μονακό) συνέτριψε το Ρέθυμνο με 98-50. 

Ο Προμηθέας Πατρών πήρε το ντέρμπι των νεοφώτιστων επικρατώντας με 79-73 εκτός έδρας της Δόξας Λευκάδας. Ο Τόντιτς πέτυχε 20 πόντους για τους Αχαιούς, ενώ απο τους γηπεδούχους ξεχώρισαν Ντόμπλας (18π.) και Χάρις (16π.)

Τα Τρίκαλα «πέρασαν» και από την Πάτρα, επικρατώντας του Απόλλωνα με 73-68 και σημειώνοντας την τέταρτη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα, που φέρει τη θεσσαλική ομάδα σε πορεία πλέι οφ.

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας, τέλος, νίκησε εύκολα με 94-64 την Κύμη και ανάσανε στη βαθμολογία. Καταπληκτικός για άλλη μια φορά ο Χολ, που έκανε double-double με 25 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ για το συγκρότημα της Εύβοιας ο Τουτζιαράκης κατέγραψε 17 πόντους και 10 ριμπάουντ.