Skip to main content

Θωράκιση της Ρωσίας έναντι του κοροναϊού ζητεί ο Πούτιν

Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από την πνευμονία που προκαλεί η μετάδοση του κοροναϊού, ώστε να υπάρξουν οι λιγότερες ανθρώπινες απώλειες, ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς ο Βλαντίμιρ Πούτιν, στη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης για τον νέο κοροναϊό.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, πρόκειται για «ένα νέο φαινόμενο και το ζήτημα βρίσκεται στο κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Τατιάνα Γκόλικοβα, ο υπουργός Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο, και η επικεφαλής της κρατικής επιτροπής ελέγχου καταναλωτικών αγαθών (Rospotrebnadzor), από τους οποίους ζήτησε να τον ενημερώσουν για το πώς διαμορφώνεται στη Ρωσία η κατάσταση με την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Περιστατικά μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό στη Ρωσία δεν έχουν εντοπιστεί, ωστόσο ο κίνδυνος να «εισβάλει» στη χώρα υπάρχει, δήλωσε κατά τη σύσκεψη η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Σύμφωνα με τη Γκόλικοβα, «η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα». «Ήδη βρισκόμαστε κοντά στην παρασκευή εμβολίου κατά του κοροναϊού και για τον σκοπό αυτό εργάζονται (οι επιστήμονες) και στο ινστιτούτο “Βέκτορ” στο Νοβοσιμπίρσκ» (ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά ινστιτούτα βιολογικών ερευνών και βιοτεχνολογίας της Ρωσίας). Η Γκόλικοβα επισήμανε ότι «από τους ελέγχους που έγιναν, εντοπίσθηκαν 139 ασθενείς, αλλά μέχρι στιγμής κανείς δεν είναι φορέας του κοροναϊού».

Εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας προβλέπουν ότι ο κοροναϊός ενδέχεται να εμφανισθεί στη Ρωσία τον Φεβρουάριο, γράφει η εφημερίδα RBK.

Πηγές: ΑΜΠΕ, TASS, Vedomosti