Skip to main content

Δ. Κουτσούμπας: Δίκαιος ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών

Με αγρότες που έχουν στήσει μπλόκο στην Ιονία οδό (στο ύψος Άη Δημητρίου στην Κυράτσα) συναντήθηκε σήμερα ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος χαρακτήρισε «δίκαιο τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς».

Ειδικότερα, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι οι αγρότες «δεν ζητάνε προνομιακή μεταχείριση από την κυβέρνηση ή από αυτούς που έχουν την πραγματική εξουσία, από την Ε.Ε. και λοιπά, σε σχέση με άλλους εργαζόμενους, όπως ισχυρίζεται η κυβερνητική προπαγάνδα και διάφοροι άλλοι καλοθελητές, ακριβώς για να διαιρέσουν τους εργαζόμενους με τους αγρότες. Αυτό που ζητάνε είναι το αυτονόητο, το δικαίωμά τους στην επιβίωση, να παράγουν στη γη τους, οι κτηνοτρόφοι να μπορούν να έχουν τα ζώα τους και να παράγουν το γάλα, για να μπορούν να καλύπτουν διατροφικές ανάγκες του ελληνικού λαού». 

Ο γ.γ. του ΚΚΕ σημείωσε ότι οι υποσχέσεις και οι παροχές της κυβέρνησης προς του αγρότες μετά τις συνεχείς κινητοποιήσεις «ευνοούν τους μεγάλους αγρότες καπιταλιστές, τη μεγάλη αγροτική εκμετάλλευση και βεβαίως δεν είναι αιτήματά που μπορούν να ικανοποιήσουν τη μικρομεσαία αγροτιά».

«Ακόμα και αυτά που έδωσε, όπως εκείνο το αφορολόγητο πέρσι, για το πως θα ρυθμιστούν οι δόσεις και λοιπά, φέτος το παίρνει πίσω, ενώ στα παλιά προβλήματα έχουν προστεθεί και νέα», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.