Skip to main content

Iσχυρός σεισμός 7,7 βαθμών στην Καραϊβική – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Καραϊβική, με τις αρχές να προειδοποιούν και για τον κίνδυνο τσουνάμι σε Κούβα, Τζαμάικα και Νήσους Κέιμαν, όπως ανακοίνωσαν το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ(USGS) και το Διεθνές Κέντρο Πληροφοριών για Τσουνάμι.

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στη θάλασσα, νότια της Κούβας και βορειοδυτικά της Τζαμάικας, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα, έγινε γνωστό από το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS), το οποίο αρχικά μιλούσε για έναν σεισμό 7,3 βαθμών.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της Τζαμάικας, μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ. Έγινε επίσης αισθητή στην Αβάνα και σε επαρχίες της Κούβας.

Επιπλέον, ο σεισμός οδήγησε στην εκκένωση κτηρίων στο Μαϊάμι της Φλόριντας, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Miami Herald, κτήρια σείστηκαν στο κέντρο του Μαϊάμι.

«Επικίνδυνα κύματα τσουνάμι από αυτόν τον σεισμό είναι πιθανά σε ακτίνα 300 χλμ από το επίκεντρο», προειδοποίησε το Κέντρο Πληροφοριών για Τσουνάμι.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, AFP, ΑΜΠΕ