Skip to main content

Ηχητικό τελεσίγραφο του Ι.Κ. για την εκτέλεση του Ιορδανού πιλότου

Ηχητικό μήνυμα, το οποίο προειδοποιεί για την εκτέλεση του Ιορδανού πιλότου – ομήρου των τζιχαντιστών, σε περίπτωση που δεν αφεθεί ελεύθερη ως το ηλιοβασίλεμα η Ιρακινή που κρατείται σε φυλακές της Ιορδανίας, δημοσιοποιήθηκε τις πρωινές ώρες της Πέμπτης από το Ισλαμικό Κράτος.

Στο μήνυμα φέρεται να ακούγεται η φωνή του Ιάπωνα ομήρου Κέντζι Γκότο. «Είμαι ο Κέντζι Γκότο. Αυτό είναι ένα ηχητικό μήνυμα με παραλήπτη εσάς. Αν η Σάιντα αλ Ρισαουί δεν αφεθεί ελεύθερη στα τουρκικά σύνορα μέχρι το ηλιοβασίλεμα της Πέμπτης 29 Ιανουαρίου ώρα Μοσούλης ο Ιορδανός πιλότος Μουάθ αλ-Κασασμπέχ θα εκτελεστεί αμέσως» ακούγεται στο ηχητικό μήνυμα.

Όπως μετέδωσε πάντως το πρακτορείο Reuters μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατή η εξακρίβωση της αυθεντικότητας του ηχητικού μηνύματος που δημοσιοποιήθηκε στο YouTube και αν όντως η φωνή που ακούγεται είναι του Ιάπωνα δημοσιογράφου που κρατείται από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γραφείου του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, η ιαπωνική κυβέρνηση επεξεργάζεται το νέο ηχογραφημένο μήνυμα προκειμενου να διαπιστωθεί η αυθεντικότητά του.