Skip to main content

Χρησιμοποιούσε πλαστές αποδείξεις κατάθεσης χρημάτων για αγοραπωλησίες κινητών

Για απάτη με τη χρήση πλαστών αποδείξεων κατάθεσης χρημάτων τις οποίες χρησιμοποιούσε για αγοραπωλησίες κινητών μέσω αγγελιών, συνελήφθη 38χρονος στον σταθμό των ΚΤΕΛ Λιοσίων.

Ο συλληφθείς είχε και συνεργό, χρήστη σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιεί ψευδή στοιχεία.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας και της απόπειρας απάτης καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, στις 24 Ιανουαρίου μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων πολίτης προκειμένου να καταγγείλει ότι στις 22 Ιανουαρίου επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά άγνωστο άτομο, προκειμένου να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά κινητού τηλέφωνου το οποίο είχε αναρτήσει σε ηλεκτρονική αγγελία.

Στη συνέχεια, αφότου συμφωνήθηκε το χρηματικό ποσό της αγοραπωλησίας και ο τρόπος αποστολής του, ο 38χρονος του απέστειλε πλαστό αποδεικτικό τραπεζικής κατάθεσης. Ακολούθως, ο δράστης και κατά την διάρκεια παραλαβής του δέματος, αστυνομικοί του Τμήματος Περιουσικακών Δικαιωμάτων τον συνέλαβαν.

Στην κατοχή του καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και τρία κινητά τηλέφωνα εκ των οποίων το ένα προέρχεται απο αντίστοιχη απάτη.

Συγκεκριμένα εξακριβώθηκε ότι ο 38χρονος, εξαπάτησε στις 20 Ιανουαρίου με την ίδια μεθοδολογία και άλλο άτομο στην περιοχή του Ψυχικού.