Skip to main content

Κύπελλο Ελλάδας: Ο πρώτος λόγος στον Βόλο

Ο Βόλος πήρε το «πάνω χέρι» για πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον ΟΦΗ, μετά τη νίκη με 2-0 επί της ηρακλειώτικης ομάδας στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Ταυτόχρονα, οι Θεσσαλοί πήραν και μια ρεβάνς από τον αντίπαλό τους, καθώς στις 23 Νοεμβρίου ο ΟΦΗ είχε περάσει με το εμφατικό 4-1 από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Το πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από την ανωτερότητα των φιλοξενούμενων, που είχε τις ευκαιρίες για ένα γκολ, αρχικά με την προσπάθεια του Στάρτζεον στο 10΄ που μπλόκαρε ο Γκαραβέλης κι εν συνεχεία με το μόλις άουτ σουτ του ίδιου στο 44΄.

Στην επανάληψη το αγωνιστικό μοτίβο αντιστράφηκε, ο Βόλος κυριάρχησε και στο 47΄ η κεφαλιά του Γκρίλο από κόρνερ του Μπαρτόλο άγγιξε το δεξί δοκάρι.

Τελικά το 1-0 ήρθε λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 52΄, όταν από άσχημη απόκρουση του Ουές ο Μπαριέντος «έστρωσε» εκτός περιοχής για τον Μαρτίνες, που απέφυγε τον Στάικο και σκόραρε με το αριστερό σουτ.

Στο 81΄ ο Δουβίκας έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει, όταν νίκησε τον Βαφέα αλλά πλάσαρε αδύναμα και πρόλαβε να απομακρύνει επί της γραμμής ο Λυμπεράκης.

Τελικά η πίεση των παικτών του Άνχελ Λόπεθ απέφερε καρπούς στο 85΄, όταν από εκτέλεση φάουλ του Νίνη η μπάλα βρήκε στον Μπαλογιάννη, ύστερα στο δοκάρι, κι ο Μήτογλου με κοντινή προβολή έγραψε το τελικό 2-0.