Skip to main content

Ανακοίνωσε τον Λοντίγκιν ο Ολυμπιακός

Παίκτης του Ολυμπιακού με κάθε επισημότητα είναι από το απόγευμα της Κυριακής (27/01) ο Γιούρι Λοντίγκιν.

Λίγες ώρες μετά τη… διαρροή για την επικείμενη συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν την απόκτηση του 28χρονου γκολκίπερ, ο οποίος είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας από το τετραετές πέρασμά του από την Ξάνθη (2009-2013) με ένα μικρό διάλειμμα από το δανεισμό του στον Εορδαϊκό (2010/2011).

Το καλοκαίρι του 2013 ο Λοντίγκιν, ο οποίος έχει Ρώσο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του με τη μεταγραφή του στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, ενώ το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς κλήθηκε και επέλεξε να αγωνιστεί στην εθνική ανδρών της Ρωσίας, μολονότι ως τότε είχε συμμετοχές στην εθνική Ελπίδων της Ελλάδας.

Την τρέχουσα σεζόν μετρά μόλις μια συμμετοχή με τη Ζενίτ, στο εκτός έδρας ματς με τη Ντιναμό Μινσκ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Το τελευταίο διάστημα έκανε προπονήσεις με την ομάδα της Ξάνθης.

«Γιούρι Λοντίγκιν καλώς όρισες στον Ολυμπιακό!», ανέφερε το post του Ολυμπιακού στο twitter με το οποίο καλωσορίζει τον έμπειρο γκολκίπερ στο λιμάνι.